Kultuuripealinna korraldajad kogusid Kaunases avapeoks nippe

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Euroopa kultuuripealinn Kaunas 2022 avatseremoonia.
Euroopa kultuuripealinn Kaunas 2022 avatseremoonia. Foto: Kaunas 2022

Tartu 2024 meeskond tutvus nädalavahetusel Euroopa kultuuripealinn Kaunas 2022 avatseremoonia telgitagustega.

Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 meeskond võttis nädalavahetusel osa tänavuse kultuuripealinna Kaunas 2022 tiitliaasta avamisest. Lõunaeestlased tutvusid Leedus mitu päeva kestnud ja tervet Kaunase regiooni haaranud suursündmuse telgitagustega ja panid kõrva taha oskusteavet, mida kasutada kahe aasta pärast, kui sama seisab ees Tartus ja Lõuna-Eestis.

«Kaunas 2022 avatseremoonia oli võimas produktsioon, mis kulmineerus 40 000 tuhande pealtvaataja ees lahti rullunud kolmveerandtunnise vaatemänguga,» ütles Tartu 2024 Lõuna-Eesti koordinaator Annela Laaneots. «Kaunase Žalgirise suurhalli väliskülgedele projitseeriti nende linna lugu ja anti aimu, mida alanud kultuuripealinna aastal Kaunases oodata on.»

Tartu 2024 esindus Kaunases.
Tartu 2024 esindus Kaunases. Foto: Erakogu

«Iga Tartu 2024 tiimiliige jälgis oma töölõiku, et kuidas leedukad seda lahendasid ja mida nende kogemusest õppida,» selgitas Lõuna-Eesti koordinaator. «Mina käisin koos produtsent Heigo Tederiga vaatamas ühte suurele avatseremooniale eelnenud Kaunase rajoonis toimunud regionaalset avasündmust. Me saime osa vaatemängust, milles oli mitmeid suure tseremoonia elemente. Staartrummarid esitasid elamuslikku autoriloomingut koos kohalike koorilauljatega ning kõik kulmineerus tuletantsijate showga.»

Annela Laaneotsa sõnul avaldas Tartu 2024 delegatsioonile muljet ka Kaunase linnaruum. «Avamise õhtuks loodud installatsioonid, valguslahendused, pop-up etendused ja kontserdid moodustasid kokku tõelise ülelinnalise peo,» kirjeldas Laaneots. «Soovitan kindlasti kõigil lõunaeestlastel sel aastal Kaunases käik ette võtta ja nautida sealset võimsat kultuuriprogrammi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles