Põlvamaa lühiuudised

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Arhanna Sandra Arbma juhendaja on Räpina muusikakooli õpetaja Margot Suur.
Arhanna Sandra Arbma juhendaja on Räpina muusikakooli õpetaja Margot Suur. Foto: Anne Arbma

Arbma võitis taas peaauhinna

Arteda OÜ korraldusel sai teoks esimene rahvusvaheline loomekonkurss-festival «Andantino». Tegu oli muusikalise veebilavaga nii lastele kui täiskasvanutele, millel osalejaid hindas professionaalne žürii.

Võisteldi klaveri, flöödi, oreli, klarneti, viiuli, vioola, bajaani, akordioni, ansamblite, soololaulu ja tantsu kategooriates. Esinejad olid jaotatud nooremasse, keskmisesse, vanemasse ning täiskasvanute vanuserühma.

«Enamik osalejatest oli Venemaalt, kuid neid oli ka Hiinast, Jaapanist, Moldaaviast, Ukrainast, Valgevenest ja muidugi ka Eestist. Meie muusikakooli õpilasel Arhanna Sandra Arbmal õnnestus taas võita konkursi grand prix,» andis teada Räpina muusikakooli direktor Marika Klimberg-Hyötyläinen.

Arhanna õpetaja on Margot Suur, kontsertmeister õpetaja Jürgen Järvpõld. LEPM

Kutsekoolide mälumängu esikoht jäi Räpinasse

Räpina aianduskoolis sai hiljuti teoks kutseõppeasutuste 153. mälumäng. Osales üheksa võistkonda, seejuures olid võõrustad ainsana väljas kahe tiimiga. Küsimused koostas ning mängu viis läbi Priit Naruskberg.

Mängu võitis aianduskooli 1. võistkond koosseisus Huko Laanoja, Toomas Mastik, Ille Rämmer, Irma Samoldina ning Valdur Truija.

Teise koha saavutas Järvamaa kutsehariduskeskuse tiim ning kolmas kuulus Kehtna kutsehariduskeskusele. Aianduskooli 2. võistkond, kuhu kuulusid Merike Aomets, Lüüli Kiik, Kalle Toom, Aleksei Raud ning Õnne Rämmann, tegi samuti tubli debüüdi ning saavutas lõpparvestuses neljanda koha.

Järgmise mälumängu korraldaja on Luua metsanduskool. LEPM

Võrgustik seadis sihte

Põlvamaa koolide ja lasteaedade õpetajad ja juhid said kokku, et anda maakonna tervist edendavate haridusasutuste võrgustikule mõte ja sisu. Sihte aitasid seada juhendaja ja kogukondade koolitaja Krista Pegolainen-Saar ning Epp Laugaste-Poobus.

Protsess algas juba möödunud aasta oktoobris, mil tervist edendavate haridusasutuste võrgustik tegi ülevaate tegevustest, mis on juba edukad, ja ka nendest, mis vajavad parandamist. Jõuti järeldusele, et võrgustik on oluline ning selle arendamisega tuleb jätkata.

Nüüd lepiti kokku ühine eesmärk «Terve ja õnnelik inimene tervist edendavas keskkonnas» ning valiti välja kolm fookusteemat. Need on vanemate teadlikkuse tõstmine, laste ja vanemate liikumise ja kehalise aktiivsuse soodustamine ning vaimse tervise edendamine, keskendudes une teemale. Igal teemal on eestvedaja, protsess jätkub töörühmades.

Võrgustik sai alguse 2001. aastal. LEPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles