Tartu Maraton ja Otepää MK said valitsuselt eriloa

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Retrosõitjad Tartu maratoni stardis.
Retrosõitjad Tartu maratoni stardis. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Valitsus otsustas neljapäeval anda eriloa nelja suure spordisündmuse läbiviimiseks, sealhulgas Tartu Maratoni ja Otepääl toimuva laskesuusatamise MK-etapi korraldamiseks.

Vastavalt valitsuse otsusele lubatakse 20. veebruaril toimuva 48. Tartu Maratoni starti kokku kuni 6000 inimest, kellest 63 km distantsil osaleb kuni 4000 ja 31 km distantsil kuni 2000 sõitjat. Eriluba antakse võttes arvesse Tartu Maratoni olulisust ja korraldaja kogemusi, aga ka võimalusi hoida pikematel distantsidel hajutatust nii rajal kui ka stardi- ja finišipaikades. Maratonil (välja arvatud lastesõidud) saavad üle 12-aastased isikud ainul COVID-19 tõendiga.

Lisaks andis valitsus loa laskesuusatamise maailmakarikavõistluste Otepää etapile lubada igal võistluspäeval 6000 pealtvaatajat, kellest 3000 on tribüünidel ja 3000 raja ääres. Korraldajal on kohustus rakendada terviseameti poolt võimaliku haiglaravi kiire kasvu korral ette nähtud täiendavaid piiranguid pealtvaatajate arvule. Laskesuusatamise MK-etapp toimub Otepääl 10.-13. märtsini.

Samuti andis valitsus loa korvpalli maailmameistrivõistluste valikturniiri mänguks Eesti ja Poola rahvuskoondiste vahel 25. veebruaril Saku Suurhallis, kus võib lubada kuni 3360 pealtvaatajat.

Valitsus kinnitas ka kultuuriministeeriumi neljanda ettepaneku lubada korraldada jalgpalli meeste UEFA Rahvuste liiga mäng Eest ja Küprose vahel 24. märtsil Lilleküla staadionil kuni 5000 inimese osavõtul, kellest kuni 4640 on pealtvaatajad. Staadionil on kokku 14 336 istekohta, pealtvaatajad jagunevad nelja erineva tribüüni vahel ning nende kokkupuuteid mängijate ja mängu teenindava personaliga piiratakse.

Praeguse valitsuse korralduse kohaselt võib spordiüritustel välitingimustes olla kuni 2000 osalejat või pealtvaatajat ja sisetingimustes kuni 1000.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles