Lõuna-Eesti mõjukate viis aastat

Copy
Lõuna-Eesti mõjukate viis aastat
Lõuna-Eesti mõjukate viis aastat Foto: LEPM

Lõuna-Eesti mõjukate nimekirja koostamisest möödub tänavu viis aastat. Selline väike juubel näitab, et pingereast on saanud aasta alguse mõnus ajakirjanduslikku meelelahutust pakkuv traditsioon.

Mõjukaks olemist võib tõlgendada mitmeti ning mõjuvõimas saab olla ka nii, et see pole märgatav. Paljude inimeste mõjuvõim selgub alles märkamatult aastate jooksul. Läbi ajaloo võib tuua küllalt näiteid, kui kunstnik on kuulsaks saanud pärast surma ning alles hiljem hakkab tema looming mõjutama järgmisi põlvkondi. Kõik inimesed mõjutavad maailma ja end ümbritsevaid teisi inimesi ning üleüldse on mõju midagi sellist, mida ühegi valemiga mõõta ei saa. Seega rõhutame siinkohal kindlasti ka sõna «meelelahutus», sest täit tõde sellise tabeliga loomulikult esile ei too.

Kõikvõimalikud edetabelid on lehelugejatele põnevad. Ning öeldagu, mida öeldakse, tunnustus ja märkamine on inimestele oluline. Tunnustusvajadus on Ameerika psühholoogi Abraham Maslow’ inimvajaduste hierarhia püramiidis eneseteostuse ning armastus- ja kuuluvusvajaduse vahel olulisel kohal. Teiste hea sõna ja tunnustus on meile tähtis. Mitmesugused vajadused ongi aga see mootor, mis meid iga päev tegutsema paneb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles