Omavalitsuste üürimajad täituvad elanikega

Sten Mahov
Copy
Valga vallaarhitekti Jiri Tintera sõnul täidavad omavalitsuse üürikorterid kinnisvaraturul nišši, mida erasektor ei täida. Sestap ongi tema selja taga olev maja piirilinnas Kuperjanovi tänaval elanikega täitunud.
Valga vallaarhitekti Jiri Tintera sõnul täidavad omavalitsuse üürikorterid kinnisvaraturul nišši, mida erasektor ei täida. Sestap ongi tema selja taga olev maja piirilinnas Kuperjanovi tänaval elanikega täitunud. Foto: Arvo Meeks

Olukorras, kus nõudlus uute elamispindade järele on olemas, kuid üüriturul suurt midagi pakkuda ei ole, on nii mõnigi Lõuna-Eesti omavalitsus juba rajanud või rajamas üürimaju, et uuele tööjõule eluase anda.

Valga linna ainuke omavalitsuse hallatav üürimaja asub aadressil Julius Kuperjanovi 12. Tegemist on niinimetatud lõvipeadega majaga, mis renoveeriti 2020. aasta suve keskpaigaks. Ehkki mõni korter leidis elaniku kohe, võttis maja täitumine siiski aega. Praeguseks on maja 17 korterist välja üüritud kõik.

«Üürikorterid täidavad kinnisvaraturul nišši, mida meie tingimustes erasektor ei tee. Lõuna-Eestis on kinnisvarahinnad nii madalad, et erasektoril ei ole kasumlik kortereid juurde ehitada või olemasolevaid kortermaju põhjalikult remontida. Samas ei tähenda see, et linnadel poleks vaja kvaliteetseid elupindu, eriti üürikortereid,» sõnas Valga vallaarhitekt Jiri Tintera.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles