Laulu- ja tantsupidude tulevik on sattunud ohtu

Mati Määrits
, reporter
Copy
Kultuuriminister Tiit Terik (vasakul) soovis maakonnavisiidil teada saada eeskätt kohalike kultuurikorraldajate muredest ja rõõmudest.
Kultuuriminister Tiit Terik (vasakul) soovis maakonnavisiidil teada saada eeskätt kohalike kultuurikorraldajate muredest ja rõõmudest. Foto: Mati Määrits

Põlvamaa kultuurikorraldajatega kohtunud kultuuriminister Tiit Terik väljendas muret laulu- ja tantsupeoliikumise seisu pärast. Kultuuril näeb ta olulist rolli ka julgeolekuriskide maandamises.

Reede ennelõunal Põlva kultuuri- ja huvikeskuses aset leidnud kohtumisel maakonna kultuuritöötajatega sai minister ülevaate paikkondliku kultuuritegevuse hetkeseisust ning murekohtadest. Eesti rahvakultuuri keskuse Põlvamaa rahvakultuurispetsialisti Kati Taali andmeil on Põlvamaal 16 rahvamaja/kultuurimaja, 29 raamatukogu ja viis huvikooli. 139 taidluskollektiivi on kaasatud 2129 harrastajat. Kultuuriruumi märksõnad on Uma Pido, 1887. aastal ehitatud Eesti vanim seltsimaja Kanepis, laulupidude häll (esimene mitmehäälne laulupüha peeti 1855 Tilsis).

Puudub vaade tulevikku

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles