Meeli Tuubel: aeg muuta mõtteviisi

, Valga vallavolikogu liige, sotsiaaldemokraatide Valga osakonna esimees
Copy
Meeli Tuubel
Meeli Tuubel Foto: Arvo Meeks

Sotsiaaldemokraadid on 5. veebruaril valimas erakonnale uut esimeest, kandidaadid Riina Sikkut ja Lauri Läänemets kohtuvad iga päev üle Eesti erakonna liikmetega. Esimehe vahetus ei too kaasa kardinaalset suunamuutust sotside kaitstavates väärtustes. Endiselt räägime võrdsemast ühiskonnast, regionaalsest tasakaalust, väärilisest töötasust ja rohelisest mõtteviisist.

Eestis kipub valitsema arusaam, et kõigepealt tuleb ehitada majad, teed ja tehased ning ühiskondlikku rikkust toodavad üksnes ettevõtted. Sotsiaaldemokraadid on vastupidisel seisukohal: inimeste heaolusse panustamine, kulutused tervishoidu, haridusse, kultuuri ja ääremaale toodavad sama palju ühiskondlikku kasu.

Riigile tulu andvaks ettevõtluseks on lisaks heale ettevõtjale vaja haritud, rahulolevat ja oma täispotentsiaali pakkuvat töötajat, kellele kodu soetamine jõukohane ning kelle lastel olemas lasteaiakohad ja kool. Samuti on tarvis vabaajategevust ning tervisehädade ja abivajaduse korral turvalisust pakkuvaid avalikke teenuseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles