KIRI: Kodutütred tähistasid 90 aasta juubelit

, Võrumaa Noorte Kotkaste ja Kodutütarde meediapealik
Copy
Kuldre rühma kodutütred ringkonnavanem Heli Kuulmetsaga
Kuldre rühma kodutütred ringkonnavanem Heli Kuulmetsaga Foto: Jüri Kuusk

Eesti suurim noorteorganisatsioon Kodutütred tähistas äsja oma 90. aastapäeva. See on tütarlaste vabatahtlik Kaitseliidu noorteorganisatsioon, mille missioon on pakkuda noortele parimaid eneseteostusvõimalusi isamaalise hariduse kaudu.

Kodutütred on 7–18-aastased ettevõtlikud, otsustusvõimelised ja iseseisvad tütarlapsed, kellel palju visadust ja tahtejõudu. Organisatsiooni kuulub veidi üle 3800 noore. Koos juhtide ja toetajatega panustab selle töösse 4200 inimest.

Eesti kõige suurem kodutütarde ringkond on Võrumaal, kus liikmeid ligi 400. Võrumaa eripära teiste ringkondade ees on, et meie rühmad on koolidepõhised ning ka rühmade juhid enamasti kooliõpetajad või -töötajad. Rühmad tegutsevad peaaegu kõikides maakonna koolides. Käiakse palju looduses matkadel, silmaringi avardatakse ekskursioonidel, tarkusi õpitakse õppepäevadel, oskusi laagrites ning mõõtu võetakse võistlustel.

19. jaanuaril oli Kodutütarde 90. aastapäeva puhul ka Võrumaal tõeline pidupäev. Koolides oli näha palju pidulikes vormides kodutütreid ning noorkotkaid, sest suuri sünnipäevi tähistatakse ikka käsikäes – vähemalt Võrumaal. Rühmad korraldasid koos kooliperedega koondusi, kus pidasid kõnesid ja tunnustasid tublimaid liikmeid. Olenevalt rühma suurusest tähistati aastapäeva erinevalt, kuid üldiselt söödi pidupäeva puhul ka kringlit või torti.

Päev kulmineerus Võru kultuurimajas Kannel kontsertaktusega. Külaliste seas olid ka koolijuhid, Kaitseliidu ja Naiskodukaitse esindajad.

Meeliülendava kontserdi andsid Võru muusikakooli ja Kesklinna kooli ühendatud poistekoor ning maakonna rühmade kodutütred ja noorkotkad. Kodutütarde ringkonnavanem Heli Kuulmets ja instruktor Eve Täht andsid üle tunnustused aktiivsematele tegev- ja toetajaliikmetele.

Kontsertaktuse lõpus kutsuti lavale kõik Võrumaa kodutütarde noortejuhid, kelleta ei oleks organisatsiooni tegevus võimalik. Üheskoos esitasid nad laulu «Üksteist peab hoidma». Kontserdi lõpetas «Kodutütarde laul».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles