Lumelükkajad ristavad sahku (2)

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Antsla valla majandusnõunik Rain Ruusa näitab talvist murekohta, kus linna läbiva riigitee lumi lükatakse kõnniteedele ja kõnnitee puhastamise käigus vajub lumi omakorda sõidutee äärde.
Antsla valla majandusnõunik Rain Ruusa näitab talvist murekohta, kus linna läbiva riigitee lumi lükatakse kõnniteedele ja kõnnitee puhastamise käigus vajub lumi omakorda sõidutee äärde. Foto: Arvo Meeks

Lumekoristusel käib riigi ja omavalitsuste vahel omamoodi kemplemine, kes peaks kitsastes kohtades lume ära vedama. Nimelt hooldab kõnni- ja kergliiklusteid enamasti linn või vald, selle kõrval asuvat sõiduteed aga riik. Nii lükkavad riigi sahad lumevalli valla teedele ja vastupidi.

«Sageli on tõesti nii, et riigi teehooldaja lükkab lume kõnnitee peale, meie aga lükkame tagasi sõiduteele,» tõdes Antsla vallavalitsuse majandusnõunik Rain Ruusa, kelle sõnul on linnas selliseid pudelikaelu omajagu, kus suured lumevallid hooldamist takistavad. «Meil on teatud tänavatel jalgteede peal väiksema tehnikaga üsna keeruline toimetada ning oleme sageli sunnitud lume sellistest kohtadest ka ära vedama.»

Ruusa sõnul on aastatepikkune probleem seegi, et teeotstel tuleb kohati topelttööd teha. «Vald on lükanud teed puhtaks, kuid riigiteede hooldaja lükkab nende teede otsad mitme meetri laiuselt jälle täis,» sõnas Ruusa, kelle sõnul tuleb sellistesse kohtadesse uuesti eraldi traktor välja saata.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles