Lõpueksamite tulevik pakub mõtteainet

Sten Mahov
Copy
Valga Priimetsa kooli direktor Yulia Kopõtnik on ministeeriumi plaani arutanud ka oma kooli pedagoogidega. Valdavat arvatakse, et muudatustega saab toetada last ja leevendada õpilaste stressi.
Valga Priimetsa kooli direktor Yulia Kopõtnik on ministeeriumi plaani arutanud ka oma kooli pedagoogidega. Valdavat arvatakse, et muudatustega saab toetada last ja leevendada õpilaste stressi. Foto: Arvo Meeks

Mitmes Põlva, Valga ja Võru maakonna põhikoolis leitakse, et haridusministeeriumi plaan siduda põhikooli lõpetamine lahti lõpueksamitest on mõistlik, sest tulemuse protsendina esitamine annab järgmisele koolile rohkem infot kui numbriline hinne kolm, neli või viis. Ka vähendaks see õpilaste niigi suurt stressi, mis tingitud pandeemiast ja kaugõppest.

Enne koroonaaega pidi põhikooli lõpetamiseks sooritama eksami matemaatikas, eesti keeles ning valikeksami vähemalt rahuldavale hindele ehk küsimuste vastustest pidid olema õiged vähemalt pooled. 2020. aastal jäid eksamid ära, möödunud aastal tehti erand ja lõpetamine seoti lahti eksamitulemusest.

Haridus- ja teadusministeeriumi üldhariduspoliitika osakonna juhataja Ülle Matsini sõnul näitas läinud aasta, mida erand tähendas, ja nüüd on plaanis säärane eksamikorraldus ka alaliselt sisse viia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles