Heategevuskampaania tõi haiglatele 120 000 eurot

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Põlva haigla kavatseb annetusraha kasutada teraapiavahendite ostmiseks lastele.
Põlva haigla kavatseb annetusraha kasutada teraapiavahendite ostmiseks lastele. Foto: Arvo Meeks

Eesti haiglate laste- ja sünnitusosakondadele koguti kampaaniaga «Koos on kergem» viimaste aastate rekordsumma 120 000 eurot toetusraha, millest 7400 eurot jõuab Lõuna-Eesti kolmele haiglale.

19. korda korraldatud kampaaniaga kogusid kõik Selveri kaupluseketi poed ja e-Selver raha oma maakonna haigla laste- või sünnitusosakonnale. Kliendid toetasid haiglat iga poeskäiguga, samuti ostes šokolaade, helkureid, kasutades SelveEkspressi annetuskoodi või annetades sularaha annetuskastidesse ja kassades asuvatesse topsidesse.

Lõuna-Eesti haiglale annetati kampaanias 2700, Põlva haiglale 2500 ja Valga haiglale 2200 eurot.

Raha kulub koolitusele

Võru serval asuv Lõuna-Eesti haigla kasutab summat vastsündinute elustamise koolituse korraldamiseks. «Ühel koolituspäeval saab osaleda 12 töötajat,» täpsustas raviasutuse kommunikatsioonijuht Ave Abel.

Põlva haigla kasutab kommunikatsioonispetsialist Madli Järvela sõnul raha taastusraviosakonnas ja rehabilitatsioonikeskuses kasutatavate teraapiavahendite ostmiseks.

Valga haigla juht Apo Oja ütles aga, et nende soov ja ühtlasi lepingu järgi võetud kohustus on selle kampaania toel osta günekoloogitool.

Suurim toetussumma – 61 000 eurot – läheb tänavu Tallinna lastehaiglale. Selle eest on haiglal kavas luua emapiimapank.

Tartu ülikooli kliinikum kasutab kogutud 14 500 eurot laste neuroloogia ja taastusravi osakonnale uute kõrgtehnoloogiliste käeortooside soetamiseks, mille abiga aidatakse insuldi üle elanud lastel oma käed kiiremini tööle saada.

Pidulik tseremoonia jääb ära

Kui enne koroonapandeemiat korraldati raviasutustes kampaania lõppedes ka väike tseremoonia, millel anti haiglale pidulikult üle sümboolne tšekk kogutud summaga, siis tänavu pole ei Põlva ega Lõuna-Eesti haiglas oludest tingituna taolist sündmust plaanis. Valga haigla loodab aga korraldada siis, kui viirusepuhang raugeb, tšeki üleandmise väheste inimeste osalusel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles