Politsei palub infot võimaliku petturi kohta

Tiit Loim
, reporter
Copy
Sularaha.
Sularaha. Foto: Arvo Meeks

Hiljuti jagati Valga inimesi ühendavas sotsiaalmeediagrupis infot mehest, kes käis vanaproualt raha välja petmas. Politsei palub sarnaste juhtumite kohta infot.

Mainitud isik olevat uste taga käinud Tsirguliina asulas. Kommenteerijate sõnul võis sarnase jutuga meest näha ka Valgas. «Otsime Taavi-nimelist inimest, kes käis ühe liikumisraskustega vanaproua juures raha välja petmas. Väitis, et auto läks katki ja vaja 165 eurot. Lubas mõne tunni pärast tagasi tuua. Lubas, et viib raha tagasi, kuid nüüd on kadunud,» seisis hoiatuses.

Valga piirkonnapolitseinik Marek Käis lausus kolmapäeval, et seni ei ole sellise infoga politsei poole keegi pöördunud. «Igal juhul tuleks siiski skeptiliselt suhtuda võõrastesse, kes kahtlasel kombel mõne neile võõra inimese ukse taha raha küsima jõuavad.»

Käis lisas, et kui tegu on kelmiga, ei maksa ükski lubadus, jagatud telefoninumber või väide mitte midagi. «Kelmid oma tegelikke telefoninumbreid ei jaga ega avalda ka piirkonda, kus elavad. Seetõttu on ka praegu sotsiaalmeedias jagatud napi info pinnalt üsna keerukas isikut tuvastada.»

Abiks oleks, kui ukse taga käinud kelm jääb valvekaamera salvestusele või saab temast pildi teha. Kui tegu on petturiga, annab see tagantjärele võimaluse isik tuvastada ja vastutusele võtta, lisas Käis.

Kui kellelgi on sotsiaalmeedias kirjeldatud vahejuhtumi või sarnase mustriga teiste juhtumite kohta lisainfot, palub Lõuna prefektuur sellest Valga politseile teada anda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles