Otepää suusataja kannab Pekingis Eesti lippu

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Martin Himma
Martin Himma Foto: Kristjan Teedema

Täna algavad Hiinas Pekingi taliolümpiamängud, kus avatseremoonial on üks trikoloori kandjatest Otepää suusataja Martin Himma.

Eesti delegatsiooni kuulub 26 sportlast kaheksalt spordialalt ja 30-liikmeline tugipersonal. Koondisesse mahtus ka hulga lõunaeestlasi.

Näiteks Otepää spordiklubidest lendasid olümpiamängudele murdmaasuusatajad Mariel Merlii Pulles (Karupesa Team, treener Tanel Ojaste) ja Martin Himma (Karupesa Team, treener Kalju Ojaste) ning suusahüppaja Artti Aigro (Otepää Põhjakotkas, treenrid Silver Eljand, Janne Väätainen).

Olümpiale pääsesid Lõuna-Eestiga tihedalt seotud sportlastest veel Marko Kilp, Regina Oja, Kalev Ermits, Raido Ränkel, Rene Zahkna, Tormis Laine, Kevin Maltsev, Kristjan Ilves ja Tatjana Mannima.

Otepäälane Mannima ütles hiljuti, et tema koos teistega Pekingisse ei lähe. «Lähen ainult siis, kui naistekoondisel on vaja minu abi,» ütles Mannima ja lisas: «Lähen siis, kui keegi peaks enne teatesõitu haigestuma.»

Eesti lippu kannavad debütandid

Rahvusvaheline olümpiakomitee jätkab ka Pekingis Tokyo olümpiamängudelt alguse saanud traditsiooniga, kus ühe riigi lippu kannavad mees ja naine korraga. Eesti olümpiakomitee valis täna toimuval 24. taliolümpiamängude avatseremoonial lipukandjateks kaks olümpiadebütanti: freestyle-suusataja Kelly Sildaru (19) ning murdmaasuusataja Martin Himma (22).

Himma muigas, et helistas kohe pärast teate saamist oma treenerile Kalju Ojastele, kes soovitas tal võimalikult soojalt riietuda. «Ta on ka olümpial lippu kandnud (Nagano olümpiamängudel 1998. aastal – toim) ning ta andis paar nippi,» ütles Himma. «Juba see oli uhke, et sain olümpiale. Lipukandmine on veel uhkem asi.»

Olümpial möllab koroona

Aga enne veel, kui olümpiamängud alatagi on saanud, on juba hulga sportlasi osutunud koroonapositiivseks ning sestap on nad Pekingis teistest isoleeritud. Sama saatus on tabanud ka Eesti delegatsiooni.

Kolmapäeval selgus, et kahevõistleja Kristjan Ilvese koroonaproov osutus positiivseks ning ta viidi isolatsioonihotelli. «Kahjuks osutusid Kristjani kõik kolm testi positiivseks. Näitude põhjal on haigus algfaasis,» ütles Eesti delegatsioonijuht Martti Raju üleeile.

Varem said positiivse koroonaproovi osaliseks murdmaasuusakoondise taustajõud Riho Roosipõld ja laskesuusakoondislane Susan Külm. Kolm eestlast on ühes isolatsioonihotellis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles