Kuulsuste treener leidis Rehepapi mäel hingerahu

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Kunagine suusahüppaja ja kahevõistleja Tiit Tamm näitab sõitu iidsetel suuskadel, mis ta ise ära tõrvas. Nööridest kinni ja muudkui edasi!
Kunagine suusahüppaja ja kahevõistleja Tiit Tamm näitab sõitu iidsetel suuskadel, mis ta ise ära tõrvas. Nööridest kinni ja muudkui edasi! Foto: Arvo Meeks

Rehepapp – just nõnda tutvustab ennast kunagine suusahüppaja ja kahevõistleja ning treener Tiit Tamm ning annab terekäe.

Pealinnast Võrumaa metsade vahele oma juurte juurde tagasi tulnud suusahunt on Antsla vallas Roosiku külas kohapeal elanud viimased kümme aastat.

«Esimest korda tulin siia 1995. aastal. Siis olid õuel vaat nii kõrged nõgesed!» näitab Tamm oma pea kõrgusele osutades. Ta hakkas kodupaika korrastama ning nüüdseks ongi oma Tilga-Hindriku talu maadele omalaadse väikese suusameka püsti pannud.

Rehepapi suusamäe jalamil asub suusamajake, kus teiste asjade seas laual samovar ning annetuspurk, millele kirjutatud «Maalaste toetuseks». Nagis ripub suusahüppamiseks vajalik varustus ning jalatsiriiulil ootavad kasutamist suusahüppesaapad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles