Põlvamaa lauljatar võitis Saaremaal peapreemia

, Räpina muusikakooli direktor
Copy
Sireli Salum (Põlva muusikakool), kes pälvis laulukonkursil Solistica 2022. GRAND PRIX, juhendajate Margot Suure ja Riivo Jõgiga. Sireli pälvis ka parima jazzlaulja tiitli. Parimaks juhendajaks nimetati Margot Suur.
Sireli Salum (Põlva muusikakool), kes pälvis laulukonkursil Solistica 2022. GRAND PRIX, juhendajate Margot Suure ja Riivo Jõgiga. Sireli pälvis ka parima jazzlaulja tiitli. Parimaks juhendajaks nimetati Margot Suur. Foto: Gert Lutter

Saaremaal leidis hiljuti aset Eesti noorte lauljate konkurss «Solistica 2022» 4.–12. klassi õpilastele. Sooviavaldusi demovoorul osalemiseks laekus 250 solistilt.

Valiku lauljatest tegi žürii koosseisus Gertu Pabbo, Eve Pärnsalu ja Mikk Targo. Juba järgmise astme žürii hinnangul, kuhu kuulusid Marek Sadam, Pille-Rite Rei, Toomas Uibo, Triino Lest, Priit Pruul, Sirje Medell ja Margus Vaher, jäi sõelale 58 noort, kes pääsesid finaali.

Žürii jälgis kontsertidel solistide musikaalsust, interpretatsiooni, artistlikkust ja laulu sobivust esitajale. Lauljatele ning juhendajatele oli toeks konsultant Vaiko Eplik, kes andis solistidele ja nende juhendajatele tagasisidet ning soovitusi edaspidiseks.

4.–6. klassi solistide kontserdil pälvissuurepärase teise koha Räpina muusikakooli õpilane Gete-Ly Vija.

7.–9. klassi lauljate võistlusel esindas meie kooli Minna Emilia Vürst, kes tõi kuulajateni väga emotsionaalse esituse ning sai auhinnalise 6. koha ja palju sooja tagasisidet.

10.–12. klassi lauljate hulgas esines hästi Katariina Nagel. Vanuseklassi parim oli aga  Sireli Salum Põlva muusikakoolist.

Juba see, et nii palju meie lauljaid pääses läbi tiheda sõela poolfinaali, on väga suur saavutus. Enamikku lauljatest saatis kontsertidel ansambel, mille koosseisu kuulus ka Räpina muusikakooli basskitarri- ja kontrabassiõpetaja Ilmars Priede. Meie lauljaid saatis bändis kontsertmeister Jürgen Järvpõld.

Grand prix’ saaja selgus lõppkontserdil, kus kõigi kolme vanusegrupi esikoha omanikud esitasid oma laulu uuesti. Esitusi hindas žürii laiendatud koosseis. Võitjaks kuulutati Põlva muusikakooli lauljatar Sireli Salum, kes oli parim 10.–12. klasside arvestuses. Tema lauldud Siiri Sisaski laul «Ma ei maga, ma ei söö» oli esitatud veatult, huvitavalt ning põneva töötlusena. Sireli Salum kuulutati ka parimaks džässiesitajaks. Lauljatari juhendajad on õpetajad Margot Suur ja Riivo Jõgi.

Parimaks juhendajaks kuulutati Margot Suur, kes pälvis ka hääleseadja Sirje Medelli tunnustusena võimaluse osaleda häälekoolitusel. Õpetaja Suure entusiasm, hoolivus ja täiuslikkusetaotlus viib lauljad tõesti aina kõrgematele pjedestaalidele.

Suur tänu lauljatele ja nende peredele, kes on õpilaste püüdlusi tugevasti innustanud. Suured tuleristsed tuli läbida Jürgen Järvpõllul, sest pingelisel lauluvõistlusel mängimine viib pulsi tõesti lakke. Sugugi kergem polnud õpetaja Ilmars Priedel, kes saatis koos bändiga kahe päeva jooksul peaaegu 60 laulu.

Lausa suurepärane oli kuulata kontserdil kolme lauljatari kohta teksti, et nad õpivad Räpina muusikakoolis. Meie kooli lauluosakond on toonud Räpina vallale ning koolile hulgaliselt tuntust, mille üle saab ainult rõõmu tunda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles