INTERVJUU ⟩ Jüri Ratas: koroonapassil pole enam sisu, nakatuvad kõik (9)

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Reedel Setomaad külastanud riigikogu esimees Jüri Ratas ütles, et koroonapass kui ka muud piirangud on oma mõju kaotanud ning tuleks kaotada.
Reedel Setomaad külastanud riigikogu esimees Jüri Ratas ütles, et koroonapass kui ka muud piirangud on oma mõju kaotanud ning tuleks kaotada. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Eesti ühiskond on valinud oma vaktsineerituse taseme ja suurt edasiminekut pole siit loota. Kui 35-40 protsenti inimestest jäävadki vaktsineerimata, ei saa neid seetõttu ühiskonnast välja lülitada, leiab riigikogu esimees Jüri Ratas intervjuus Lõuna-Eesti Postimehele.

Viimati kui Võrumaal käisite, lõppes see teil positiivse koroonatestiga. See oli mullu detsembris. Praegu on nakatumisnäitajad löönud kõiki varasemaid rekordeid, ometi nõuate valitsuselt ühiskonna kiiret avamist, koroonapassi kaotamist. Miks?

Nii nagu on härra [viroloog Andres] Merits öelnud, ma jagan seda seisukohta, ei ole mõtet hoida dokumenti, mis ei tööta. Omal hetkel, omal ajamomentumil oli koroonapassidel sisu, täna seda ei ole. Omikroniga nakatuvad kõik, nakatuvad need, kes on vaktsineeritud, need, kes on vaktsineerimata, haiglate koormus on olnud viimastel nädalatel, kui me räägime sümptomaatilistest haigetest ehk need, kes lähevad haiglasse Covid-19 tõttu, üsna stabiilne. Intensiivravi on langenud.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles