Kolemajadest vabanemine kulgeb riigi toest hoolimata visalt

Tiit Loim
, reporter
Copy
Eelmisel nädalal lammutatud hoone aadressil Vahtra 11 on esimene Valgas, mis leidis oma otsa rahandusministeeriumi katseprojekti toel.
Eelmisel nädalal lammutatud hoone aadressil Vahtra 11 on esimene Valgas, mis leidis oma otsa rahandusministeeriumi katseprojekti toel. Foto: Tiit Loim

Värskelt lammutatud hoone Valgas Vahtra tänavas on esimene, mille vallavalitsus koristas linnapildist riigi katseprojekti toel. Siiski on lammutamiste tempo valla­arhitekti sõnul jätkuvalt soovitust aeglasem.

Tühjalt seisvate ja lagunevate kortermajade suur hulk on probleem, millest Valgas pikalt räägitud. Mõni aasta tagasi pääses piirilinn rahandusministeeriumi katseprojekti, mis loodi pakkumaks omavalitsustele juriidilist ja rahalist tuge majade lammutamisel ning elanike ümberasustamisel. Lisaks Valgale osalevad selles Lüganuse vald ja Kohtla-Järve linn Ida-Virumaal. Tööde tulemusena valmivad juhendmaterjalid omavalitsustele üle riigi ning seadusemuudatuste ja toetusmeetmete ettepanekud. Valgas jõudis ettevõtmine äsja ka nähtava tulemuseni, kui lammutati päevinäinud kortermaja aadressil Vahtra 11.

Projekti käigus leiab oma otsa veel kaks maja. Valla planeeringute juhtivspetsialisti Lenna Hingla sõnul on neist majadest veel vara lähemalt rääkida. «Läbirääkimised korteriomanikega käivad. Üks on olemasolev hoone, teine on juba lammutatud, aga korteritel on omanikud juriidiliselt olemas ja peame nendega läbirääkimisi, et saaksime juriidiliselt kõik korrektseks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles