Otepääl toimuvad taas Eriolümpia talimängud

LEPM
Copy
Eriolümpia talimängud. Foto on illustratiivne.
Eriolümpia talimängud. Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks

Otepääl Tehvandil toimuvad 9.-10. veebruaril juba kümnendat korda Eriolümpia talimängud, kus võtavad mõõtu ligi 130 eriolümpia sportlast Eesti eri paigust.

Eestist osaleb võistlustel kokku 24 erinevat asutust: kooli, hoolekandekeskust, spordiklubi. Lisaks stardivad ka Kaasani maailmamängudele koha saanud suusakoondise ja räätsajooksu koondise liikmed.

„Mängudel toimuvad nii suusatamise kui räätsajooksu võistlused. Traditsiooniline tõrvikujooks on sel aastal sümboolne. Järgime kõiki ohutusreegleid, sest sportlaste tervis ja ohutus on meie jaoks kõige tähtsamad,“ ütles Eriolümpia Eesti Ühenduse spordidirektor Siret Kruk.

Võistlused avatakse Tehvandi suusastaadionil 9. veebruaril kell 11. Koostöös Eesti politsei- ja piirivalveametiga tehakse sümboolne eriolümpia tõrvikujooks Tehvandil. Eriolümpia tõrvikujooks on üle maailma tuntud traditsioon. Politseinikud tunnustavad oma osalusega eriolümpia tegemisi ja ühiselt kantakse ning süüdatakse avatseremoonial võistluste tuli.

Sportlased võtavad mõõtu vastavalt oma võimetele 100 meetri, 500 meetri, ühe kilomeetri või kolme kilomeetri pikkusel rajal. Räätsajooks toimub 100 meetri ja 200 meetri pikkusel distantsil. Lisaks toimub teatesuusatamine 4x500 meetrit ja räätsajooksu teade 4x100 meetrit.

Esimesel päeval toimuvad kella 11.45-14 eelvõistlused suusatamises ja räätsajooksus, mille põhjal sportlased jagatakse tulemuste järgi erinevatesse tugevusgruppidesse. Teisel päeval võisteldakse juba võrdsete vastastega auhinnalistele kohtadele. Kui võistlused on lõppenud, jätkuvad organiseeritud välitegevused Otepää ümbruses.

Teise päeva suusatamise finaalvõistlused algavad Tehvandi suusastaadionil kell 10. Võitjad selguvad keskpäevaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles