Robert Sarv arvati advokatuurist välja

LEPM
Copy
Robert Sarv.
Robert Sarv. Foto: Konstantin Sednev

Eesti Advokatuuri juhatus arvas teisipäeval advokatuurist välja kutsesobivusnõuetele mittevastavaks tunnistatud vandeadvokaadi ning advokaadibüroo EmeraldLegal partneri Robert Sarve.

Advokatuuri kutsesobivuskomisjon leidis hindamisvestluse järel, et Sarve teadmised kutsenõuetest ega kutse-eetilised tõekspidamised ei vasta advokaadile esitatavatele nõuetele. Seaduse järgi toob see kaasa advokatuurist väljaarvamise, millega lõppeb ka advokaadibüroo pidamise õigus.

«Kutsesobivuskomisjon ei põhjendanud otsust ühe eksimusega, vaid mitmete järjepidevate rikkumistega, mis jätkusid ka pärast tähelepanujuhtimisi,» selgitas Eesti Advokatuuri esimees Jaanus Tehver. «Kohatud avalikud sõnavõtud ja advokaadikutse maine kahjustamine oli üks etteheide mitmete seas.»

Tehver rõhutas, et advokatuur on riigist sõltumatu kutseühing, et advokaadid saaks inimesi kõhklusteta kaitsta igasuguse, ka riigi ülekohtu vastu. «See sõltumatus tähendab ka, et advokatuur peab ise tagama advokaatide vastavuse kutsesobivusnõuetele,» selgitas Tehver. «See ongi kogu tänase otsuse taust - advokaaditöö tegemine eeldab kõrgetele kutsestandarditele vastamist.»

Advokaaditeenuse kvaliteedi tagamisega tegelevad advokatuuri juhatus, kutsesobivuskomisjon ja aukohus. Mullu 15. juunil küsis juhatus aukohtu esimehe ettepanekul kutsesobivuskomisjonilt hinnangut Robert Sarve kutsesobivusele. Tänavu 13. jaanuaril toimunud hindamisvestluse tulemusel tunnistas komisjon, kuhu lisaks advokaatidele kuuluvad ka kohtunik ja prokurör, Sarve kutsesobivusnõuetele mittevastavaks.

Seaduse järgi ei saa advokatuuri mittekuuluv inimene olla advokaadibüroo osanik ega osutada advokaaditeenust, kuid võib osutada õigusabiteenust juristina. Advokaadibüroo EmeraldLegal klientidel, kelle lepingus on teenuseosutajaks määratud vandeadvokaat Robert Sarv, soovitab advokatuur bürooga ühendust võtta ning kokku leppida edasise teenuse osutamise käik.

Kutsesobivuskomisjoni hinnangu ja advokatuuri juhatuse otsuse saab vaidlustada halduskohtus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles