Valgamaa lühiuudised

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Väljapanek Valgamaa puuetega inimeste kojas
Väljapanek Valgamaa puuetega inimeste kojas Foto: Valga vallavalitsus

Puuetega inimeste kojas avati fotonäitus

Valgamaa puuetega inimeste kojas avati esmaspäeval fotonäitus «Puue ei ole alati silmaga nähtav».

Väljas on pildid ja lood 14 puudega inimeste võrgustiku esindajast, kes räägivad oma tervisemurest, näiteks depressioonist, diabeedist, skisofreeniast või muust erivajadusest või kroonilisest haigusest.

Valgamaa koja juhataja Marika Ein sõnas, et näituse eesmärk on panna mõtlema ning märkama inimesi enda kõrval. «Me võime olla väliselt sarnased, kuid kõigil meil on oma lugu. Kiiresti muutuvas ühiskonnas, kus edulugudel on ahvatlev fassaad, on õnneks hakatud üha enam rääkima inimeste vaimsest tervisest,» rääkis ta.

Näitus on Valgas 7. märtsini ja selle aja jooksul toimub kojas kaks teemapäeva, kus spetsialistid ja inimesed, kes on tervenenud, jagavad oma teadmisi ja kogemusi haigusest ja taastumisprotsessist.

Näituse fotode autor on Ken Mürk, selle seadis üles Kaarel Narro. LEPM

Kääriku maastikupark võitis preemia

Eesti Kultuurkapitali arhitektuuri sihtkapital ning loomeliidud Eesti Arhitektide Liit, Eesti Sisearhitektide Liit ja Eesti Maastikuarhitektide Liit andsid välja tänavused arhitektuuripreemiad, millega tunnustati valdkonna kõige väljapaistvamaid saavutusi, teoseid ning nende autoreid.

Kategoorias «Liikumine ja mäng» osutus võitjaks Kääriku spordikeskuse maastikupark. Sealse maastikuarhitektuurilise lahenduse on loonud Edgar Kaare ja Liina Einla büroost TajuRuum ning Kristian Nigul ja Kadi Nigul büroost Väli, arhitektuuriline lahendus aga pärineb büroolt Arhitekt11. LEPM

Miia Pallase, Pühajärve põhikooli direktor
Miia Pallase, Pühajärve põhikooli direktor Foto: Madis Perli

Kunstikool sai taas uue juhi

Veebruarist täidab Otepää vallavalitsuse otsusega Puka kunstikooli direktori kohuseid asendajana samas vallas asuva Pühajärve põhikooli direktor Miia Pallase.

Puka kunstikooli endine direktor Esti Kittus lahkus ametist 31. augustil. Septembrist asendas direktorit Keeni kooli direktor Kalmer Sarv. LEPM

Tervisekeskuse nõukogus vahetusid liikmed

Otepää vallavalitsus kutsus SA Otepää Tervisekeskus nõukogu liikme kohalt tagasi Kajar Lepiku ja Jaanus Raidali. Nende asemele määrati nõukogusse Ermo Kruuse ja Kaija Tamm.

Uute liikmete volitused kehtivad alates 1. veebruarist kolme aasta jooksul. LEPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles