Võrumaa lühiuudised

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Võrgustikuga on liitunud ka Varstu alevikus asuv kohvik Daisy Juures.
Võrgustikuga on liitunud ka Varstu alevikus asuv kohvik Daisy Juures. Foto: Arved Breidaks

Rõuges ja Varstus saab toitu kaasa osta prügivabalt

Rõuges asuv Saarsilla talukohvik ja Varstu kohvik Daisy Juures liitusid üle-eestilise ringnõude võrgustikuga.

Võrgustiku looja RingKarp on Eesti ettevõte, mis tahab vähendada ühekorrapakenditest tekkivat prügireostust. Praegu on võrgustik üheksas Eesti maakonnas ning liitunud on üle 70 restorani.

Toidu prügivabaks kaasa ostmiseks tuleb paluda söögikohal panna see ringkarpi ja karbi eest tasuda ajutine deposiit. Kui karp mistahes RingKarbiga liitunud toidukohta tagastada, saab klient kas deposiidi tagasi või toidu uues puhtas nõus. Seega on süsteem söögikoha kliendile tasuta. Karbid vastavad toiduohutus- ja hügieeninõuetele, on lekkekindlad ning kannatavad nii soojendamist kui ka külmutamist. LEPM

Auhind hoiab au sees võro keelt ja meelt

Võru instituut annab 2012. aastast peale lasteaedadele, koolidele ning kultuuriasutustele, -ühingutele ja -seltsidele välja Hindätiidmise avvuhinda. Selle mõte on hoida võrokeseks olemist au sees. 2022. aastast antakse auhind välja ka üksikisiku kategoorias.

Auhinnale kandideerima on võimalik esitada lasteaed, kool ja/või kultuuriasutus, -ühing, -selts või isik, kes hoolib Vana-Võromaa keele- ja kultuuriväärtustest, tehes südamega tööd omakultuuri edasiandmisel tulevastele põlvedele.

Tunnustuse jagamisel arvestatakse, kuidas võrokese identiteeti ja enesest lugupidamist välja näidatakse, kuidas võrokese identiteet ja enesest lugupidamine väljaspool kodu silma hakkavad ning kuidas seda kõike noortele edasi antakse.

Ettepanekud tuleb saata 22. veebruariks Võru instituudile posti- või e-posti aadressil. LEPM

Võru linnapea Anti Allas
Võru linnapea Anti Allas Foto: Arvo Meeks

Anti Allas valiti erakonna aseesimeheks

Eesti Sotsiaaldemokraatliku Erakonna liikmed valisid laupäevasel üldkogul enda etteotsa riigikogu liikme Lauri Läänemetsa.

Erakonnale valiti ka neli aseesimeest, kellest üks on Võru linnapea Anti Allas. Samuti said aseesimeesteks riigikogu liige Riina Sikkut ja Nõmme linnaosavanem Lauri Paeveer. Aseesimeheks valiti tagasi riigikogu sotsiaalkomisjoni aseesimees ja Viljandi linnavolikogu esimees Helmen Kütt.

Sotsiaaldemokraadid said ka uue peasekretäri: Rannar Vassiljevilt võtab teatepulga üle riigikogu liige ja Kohtla-Järve linnavolikogu liige Eduard Odinets.

Erakonna asutajaliikmest ja kunagisest juhist professor Marju Lauristinist sai aga partei auesimees. LEPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles