Tunnustuse pälvinud Põlva õpetaja: kõik mu rollid täiendavad üksteist

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
President Alar Karis avaldas tunnustust pedagoogile ja muusikule Riivo Jõgile.
President Alar Karis avaldas tunnustust pedagoogile ja muusikule Riivo Jõgile. Foto: Mattias Tammet / Vabariigi Presidendi Kantselei

Põlva muusikakooli õpetaja Riivo Jõgi sai president Alar Kariselt noore haridustegelase preemia.

Lisaks tööle Põlvas juhatab Jõgi Tallinna politseiorkestrit, Eesti noorte puhkpilliorkestrit ja rahvusooper Estonia poistekoori ning õpetab Viljandi ja Nõmme muusikakoolis. Tunnustatud pedagoog tegeleb ka uute õppe- ja töömeetodite kasutuselevõtuga muusikahariduses.

Küsimus, kuidas ta seda kõike jõuab, pani Jõgi esmalt naerma. «Tuleb istuda autosse, panna sellele hääled sisse ja sõita, kuhu vaja,» märkis ta.

Suurema osa ajast on Jõgi Põlvas. «Tavaliselt olen siin kolmapäevast reedeni. Esmaspäeval olen Tallinnas, laupäeval Viljandis. Lisaproovid ja -tunnid võivad küll tööjaotust muuta, kuid poole nädalast või veidi rohkem olen ikka Põlvas.»

Eelmisel aastal kuulutati Jõgi Eesti aasta orkestridirigendiks, veel aasta varem sai ta aasta huvialaõpetaja tiitli. Noor mees tõdeb, et kõik need kolm viimasel ajal saadud tunnustust võtavad tema tegemised päris hästi kokku.

«Kõik mu töised rollid täiendavad üksteist. Enesearenguks on selline mitmekesisus oluline. Näiteks suurt sümfooniaorkestrit Lõuna-Eestis teha ei saa, samas mulle see tohutult meeldib. Õnneks on mul väga mõistvad tööandjad, kes saavad minust aru.»

Veebruar on Jõgil eriti kiire, sest vabariigi aastapäev toob tavapäraselt kaasa esinemisi.

5000-eurone noore haridustegelase preemia on mõeldud 35-aastasele või nooremale inimesele, kes on saavutanud Eesti hariduselus väljapaistvaid tulemusi. Peale Jõgi sai selle tänavu teaduse populariseerija Andres Juur, reaalainete eripreemiaga tunnustati Tartu õpetajat Joana Jõgelat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles