Elohelü toob muusikud taas Moostesse

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Mooste Eluhelü
Mooste Eluhelü Foto: Arvo Meeks

23. Eesti rahvamuusikatöötluste festivali Mooste Elohelü võistluskontserdil 15.–16. juulil selgitatakse välja parim rahvamuusikatöötlus, mis pälvib grand prix'.

Kõigilt võistlejatelt oodatakse sedapuhku nägemust Räpina kihelkonnast kirja pandud loost «Küläkene väikokõnõ». Lisaks tuleb esitada vabalt valitud eesti rahvaviisi töötlus: regilaul, uuem riimiline rahvalaul, tantsulugu või pilliviis. Žanrilisi piiranguid ei seata, ootamatud kooslused on väga oodatud.

Traditsiooniliselt on auhinnadki paika saanud: võistluskontserdi grand prix 2000 eurot, kohustusliku loo parima töötluse preemia 1000 eurot, lisaks noortepreemia, preemia «Leidlik mõte», patroon Ingrid Rüütli auhind, eripreemiad mõisarahvalt ja toetajatelt.

Festivali teema on seekord «Piiri peal» – uuritakse Vana-Võromaa piiriäärseid alasid ja eelkõige just «välispiire» Lätiga, Setomaaga, Venemaaga, kus rahvad on läbi kasvanud ja üksteist mõjutanud.

Kahe päeva jooksul on Mooste mõis täis folgiõhkkonda: päevakontserdid, jämmid, kooslaulmised ja -mängimised. Toimub ka traditsiooniline öine matk elava tule valgel. Festivali külaliste hulgas on tänavu näiteks ansambel Roo:Toro, Rasmus Puuri taktikepi all astuvad üles Vanalinna hariduskolleegiumi orkester ja Mari Jürjens.

Registreerumine päevaprogrammis ja võistluskontserdil osalemiseks kestab 15. veebruarini.

Märksõnad

Tagasi üles