Selgusid Eesti meistrid suusaorienteerumise sprindis

LEPM
Copy
Doris Kudre võistlusrajal.
Doris Kudre võistlusrajal. Foto: Sixten Sild

Laupäeva hommikupoolikul Harjumaal Padisel aset leidnud Eesti meistrivõistlustel suusaorienteerumise sprindis tulid meistriteks Doris Kudre ja Mattis Jaama.

Padise terviseradade heade ja laiade suusaradade võrku oli rajameister Tiit Tatter täiendanud paljude kitsamate radadega ja tulemuseks oli suusaorienterumiseks suurepäraselt sobiv maastik ja radade võrgustik. Pärast sulailmu saabunud külmakraadid tegid rajad jäiseks ja kiireks, mistõttu võistlejad pidid rajal sprindile kohaselt kiireid otsuseid langetama ja orienteerumisvead olid kerged tekkima.

Naiste põhiklassis ei startinud valitsev maailmameister Daisy Kudre (OK Peko), kes harjutab praegu Šveitsis eesmärgiga olla tippvormis märtsis Soomes toimuvatel MM-võistlustel. Üks tänastest medalipretendentidest, Epp Paalberg (Rakvere OK), jäi starti ligi neli minutit hiljaks ja see juhtum jättis ülekaaluka võidu võimaluse Doris Kudrele (OK Peko), mille viimane eksimatult ka ära kasutas. Linnulennult 3,3-kilomeetrisel rajal võitis ta kulla 2 minuti ja 11-sekundilise eduga. Medalikolmik kujunes järgmiseks:

1. Doris Kudre OK Peko 14.58

2. Mari Linnus OK Peko 17.09

3. Jonne Rooma OK Jõhvikas 18.06

Doris Kudre: «Nägin enne starti, et minu peakonkurent Epp Paalberg on õnnetul kombel starti hiljaks jäänud ja see võttis kõik pinged maha. Seepärast sõitsin pingevabalt ja mul on hea meel, et suutsin väga hea libisemisega kiirel rajal oma orienteerumise kogu aeg kontrolli all hoida ja veatu soorituse teha.»

Meeste põhiklassi rada oli linnulennult 4 km pikkune ja kullapretendentideks võis enne võistlust pidada eelkõige Mattis Jaamat ja Kevin Hallopit (mõlemad OK Peko). Võistluse käigus kandsid mõlemad favoriidikoorma auga välja. Esimese poole rajast läbisid nad väga tasavägiselt, kuid raja teises pooles pani Mattis Jaama oma paremuse maksma pisut paremate teevalikutega.

Meeste medalikolmik:

1. Mattis Jaama OK Peko 15.08

2. Kevin Hallop OK Peko 15.40

3. Sander Pritsik Rakvere OK 16.55

Juunioridest tulid Eesti meistriteks Birgit Rõõm (OK Ilves) ja Olle Ilmar Jaama (OK Peko).

Rohkem tulemusi leiab võistluste veebilehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles