Külmaga võidelnud laskesuusataja Raido Ränkel tegi elu parima tulemuse

Madis Perli
, videoreporter
Copy
Raido Ränkel suutis meeste 10 kilomeetri sprindidistantsil teha piisavalt hea võistluse, et pääseda ka jälitussõitu.
Raido Ränkel suutis meeste 10 kilomeetri sprindidistantsil teha piisavalt hea võistluse, et pääseda ka jälitussõitu. Foto: Tairo Lutter

Pekingi olümpia eilses laskesuusatamise jälitussõidus lõi kaasa kolm Võru sportlast, kellest Raido Ränkel sai kirja parima tulemuse laskesuusatajana.

Tuulistes oludes kulgenud meeste jälitussõidu võitis kõik neli tiiru puhaste paberitega läbinud prantslane Quentin Fillon Maillet. See oli talle neil mängudel neljas start ja neljas medal, sealhulgas teine olümpiakuld. Hõbeda võitles välja norralane Tarjei Bø, pronksi Venemaa olümpiakomitee sportlane Eduard Latõpov.

Võrukad võistlustules

Eestlastest asusid võistlustulle kaks Võrumaa klubide esindajat: Rene Zahkna ja Raido Ränkel. Laskesuusatajana esimesel olümpial võistlevale Ränkelile oli juba sprindi 51. koht parim tulemus laskesuusatajana ning esimene jälitussõitu pääsemine igati kordaminek.

Võrukatest paremini alustanud Zahkna läbis esimesed kaks tiiru eksimusteta ning tõusis 50. positsioonilt 32. kohale. Kolmandas tiirus ilmnesid aga probleemid, kui sihik oli veidi jäässe läinud ning tuli kaks trahviringi läbida.

«Viimases tiirus polnud enam midagi näha,» rääkis Zahkna. Proovides jäätunud sihikut puhudes sulatada, tõmbas ta aga huule katki.

«Lõpuks lõin suusakepiga jää puruks,» sõnas Zahkna ja tõdes, et sellist jama pole ta varem kogenud.

Ka Ränkeli võistlus ei kulgenud nii, nagu ta soovinuks.

«Tahaks nutta,» viitas Ränkel külmunud valusatele näppudele ja tunnistas, et päev varem peetud sprindisõidus saigi sõrm külmakahjustuse.

Rene Zahkna, Võru laskesuusataja

«Sport on ongi raske, aga samas ma armastan seda.»

Võrukate duellis jäigi peale 32-aastane Ränkel, kes kuue trahviringiga lõpetas 47. kohal. Finišis nentis ta, et tuul oli keeruline ning laskmisel häirisid külmunud sõrmed.

«Sõitsin oma sõitu, päris sellist lennukust ei ole, aga midagi väga hullu ka mitte,» lisas Ränkel ja lootis, et ilm soojeneb ja lumesadu lõpeb.

Zahkna eksis püstitiirudes kokku kolm korda ja lõpetas 50. positsioonil. Kaotust koondisekaaslasele kogunes pool minutit.

Ta võttis keerulise võistluse kokku: «Sport ongi raske, aga samas ma armastan seda.»

Kokku sai tulemuse kirja 58 meest.

Naiste jälitussõidus võitis olümpiakulla norralanna Marte Olsbu Röiseland. Hõbeda pälvis rootslanna Elvira Öberg ning pronksine autasu läks võitja kaasmaalasele Tiril Eckhoffile.

Oja tõusis kuus kohta

Eestlastest parimana lõpetas Susan Külm 45. kohal (1+1+1+0), Tuuli Tomingas (0+2+3+2) sai 49. koha ning Regina Oja finišeeris kohe Tomingase järel.

56. kohalt jälitussõitu alustanud Oja lasi kohe esimeses lamadestiirus kolm trahvi, mis jättis ta võistlejaterivi lõppu. Teises ja neljandas tiirus eksis võrulanna veel ühel lasul ning lõpetas 50. kohal. Kokku jõudis finišisse 55 naist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles