Hooldekodu kohatasu eelnõu seisab riigikogus jõude

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Sotsiaalministeerium saatis kooskõlastamisele ettepanekud muuta hooldekodu kohatasu rahastamist ja parandada hoolduskoormusega inimeste sotsiaalseid tagatisi, samuti töö ja pereelu ühitamise võimalusi. Pilt on illustratiivne.
Sotsiaalministeerium saatis kooskõlastamisele ettepanekud muuta hooldekodu kohatasu rahastamist ja parandada hoolduskoormusega inimeste sotsiaalseid tagatisi, samuti töö ja pereelu ühitamise võimalusi. Pilt on illustratiivne. Foto: Erik Prozes

Riigikogus on ligi aasta jõude seisnud hooldekoduteemaline eelnõu, mis tooks abivajajatele leevendust kohatasu eest maksmisel.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsioon algatas 2020. aasta sügisel eelnõu, mis näeb ette tagada hooldekodukoht igale hädasolijale sõltumata tema ja ta pere rahalistest võimalustest.

«Selgituse kohaselt näeb lahendus ette, et hooldekodu muutub seda vajavatele eakatele pensioni eest kättesaadavaks. Hooldekodu hinnavahe on eelnõu järgi riigi ja omavalitsuse kanda. Täpse rahastusmudeli väljatöötamine jääb aga valitsuse ülesandeks,» on kirjas eelnõu algteksti tutvustuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles