Valga-Valka ühisrinne võitis Eesti suurima südame tiitli

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
«Teeme Eesti suurima südame» aktsioon Valga ja Valka piiril. Süda moodustus Eesti ja Läti poolel seisjatest.
«Teeme Eesti suurima südame» aktsioon Valga ja Valka piiril. Süda moodustus Eesti ja Läti poolel seisjatest. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eile võis üle Eesti näha palju suuri südameid, sest 15 kohas võtsid inimesed osa algatusest «Teeme Eesti suurima südame». Üleskutse oli teha Eesti suurim südamekujuline pilt, mille algatasid JJ-Street tantsukooli tantsijad ja treenerid ning ideega tuli kiiresti kaasa mitu Eesti omavalitsust.

Kokku võttis osa üle 1000 inimese. Võitjaks krooniti Valga ja Valka linna ühisrinne Eesti-Läti piiril, kus südamepildi moodustasid 108 inimest.

Kõige suurema südame tiitli saanud omavalitsusele annab tantsukool erilise rändkarika, millest võiks eestvedajate sõnul kujuneda traditsioon.

Võrus kogunes 77, Tõrvas 62 ja Põlvas 30 inimest.

Südamepiltide eesmärk oli külvata eelkõige soojust ja armastust, mida keerulisel ajal on eriti palju vaja.

«Juba pikalt on inimeste ümber olnud rohkem negatiivseid uudiseid, muutused on tekitanud pingeid ja ebamugavust paljudele peredele, sealhulgas noortele. Südamepildi tegemise mõte oli anda lootust ja positiivsust edasi minemiseks,» selgitas JJ-Street tantsukooli eestvedaja Joel Juht.

Tema sõnul on just treenerid inimesed, kes näevad noorte raskusi lähemalt, tunnevad nende emotsioone ja innustavad uskuma positiivsetesse asjadesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles