Võru suurim kool saab ainulaadse õpilaste tegelusala

Sten Mahov
Copy
Võru Kreutzwaldi kooli direktror Taavi Karu seisab kohas, kuhu on plaanis ehitada käsitööala. Tema selja taha jääb tulevane puhke- ja mänguala.
Võru Kreutzwaldi kooli direktror Taavi Karu seisab kohas, kuhu on plaanis ehitada käsitööala. Tema selja taha jääb tulevane puhke- ja mänguala. Foto: Sten Mahov

Võru Kreutzwaldi koolis on plaanis ehitada hariduslike erivajadustega laste igapäevast õpet toetav ja mitmekesistav tegelusala.

«Hariduslike erivajadustega ehk HEV-laste arv järjest kasvab. Kui senini on põhifookus läinud sellele, kuidas tagada lastele õppetöö ja õpetajad, teha suuremad klassid väiksemaks, et oleks sobilik õpikeskkond, siis väga palju ei ole jõutud samast klassiruumist väljapoole,» tõdes kooli direktor Taavi Karu. «Olen hästi seda usku, et HEV-lastele lähenemine peab olema terviklik. Lisaks õppetunnis toimuvale on oluline ka see, kuidas on lahendatud tundide vaheline ja järgnev aeg.»

Linna suurimas koolis käib umbes 700 last, kellest ligikaudu kümme protsenti on hariduslike erivajadustega. «Need vajadused võivad tuleneda erisugusest võimekusest, tervislikest seisunditest ja muust. Hariduslik erivajadus on näiteks ka mõnes valdkonnas eriliselt andekal lapsel,» sõnas Võru abilinnapea Sixten Sild. Loodav tegelusala on aga mõeldud eelkõige esimestele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles