Võru linn valiti koduomaniku sõbraks

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Võru Katariina tänava allee.
Võru Katariina tänava allee. Foto: Arved Breidaks

Igal aastal kuulutab Eesti omanike keskliit välja konkursi koduomaniku sõbra ja kiusaja leidmiseks. 2021 sõbra hääletusel märkis 39% vastanutest koduomaniku sõbraks Võru ja Rakvere linna, kes on otsustanud ise oma linna kõnniteede eest hoolt kanda, teha libeduse tõrjet ning hoida teed lumest puhtad.

Omanike keskliidu esimees Priidu Pärna tõdes, et talvine heakord tänavatel on omavalitsustes väga erinev. «Eks ole erinevad ka tänavate kilomeetrid, mis tuleb puhtana hoida, aga olenemata sellest on väga tänuväärne, et järjest enam omavalitsusi peab õigeks ise oma kõnniteede korrashoidmist, mitte ei pane seda kohustust omanikele,» ütles Pärna.

Koduomaniku sõbra tiitli vastu võtja, Võru linnapea Anti Allas märkis, et kuigi kõnniteede hooldus läheb linnale päris kulukaks, on tulemusest saadav positiivne mõju ja kasu siiski olulisem.

«Kui siiani oli linna kõnniteede hoolduskvaliteet väga ebaühtlane või puudus üldse, siis nüüd tsentraalselt asju korraldades püüame tagada linna tänavatel ja teedel ühtlase kvaliteedi. Kuigi teeme seda esimest aastat ja linna kõnniteed on erineva laiusega ning vajavad erinevat tehnikat, oleme rahuldavalt hakkama saanud,» rääkis Allas.

Omanike keskliidu esimees Priidu Pärna ütles, et konkursi eesmärk on märgata ja tunnustada neid asutusi ja organisatsioone, kes seisavad omanike eest või on aasta jooksul mõne positiivse tegevusega omanikele silma jäänud. «Samuti ootame tagasisidet nendele sündmustele või tegevustele, mis ei ole alati kõige meelepärasemad omanikule,» lisas ta.

Koduomaniku kiusajana kogus üle poolte häältest – 55% – majandus- ja kommunikatsiooniministeerium ning energiakriis.

Koduomaniku sõbra ja kiusaja tiitli hääletus toimus veebikeskkonnas www.petitsioon.ee, samuti sai oma arvamust avaldada liidu e-kirjas. Liit andis tiitleid välja juba 13. korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles