Maailmapäevade konkursi võitis Värska gümnaasium

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Peaauhinna võitis Värska gümnaasiumi projekt «Avasta Aafrikat». Pildil peakorraldaja, õpetaja Helena Elgindy.
Peaauhinna võitis Värska gümnaasiumi projekt «Avasta Aafrikat». Pildil peakorraldaja, õpetaja Helena Elgindy. Foto: Tiina Oja

Värska gümnaasium võitis Mondo maailmapäevade konkursi oma projektiga «Avasta Aafrikat».

Maailmapäevade 2021/2022 konkursile esitatud sündmused tõid rände ja kliimamuutuste teemadega tegelema terved kogukonnad. Peaauhinna võitis Värska gümnaasiumi projekt «Avasta Aafrikat», kirjutas maailmakool.ee.

Nädala jooksul toimus koolis mitmekülgne programm, mille raames õpiti tundma Aafrika kirjandust, kunsti, kliima- ja rändeprobleeme, araabia keelt, ajalugu ja palju muud.

Peakorraldaja, õpetaja Helena Elgindy oli eriti rahul heategevusliku kohvikuga, mis toimus kooli maailmanädala järel koostöös noortekeskusega. Koos küpsetati Aafrika snäkke ning kogu teenitud tulu – 83 eurot – annetati MTÜ Mondo abiga Keenia ja Ghana kogukondadele jalgpallide, kitse ja kanade ostuks.

Helena Elgindy sõnas teisipäeval toimunud tunnustusüritusel, et tema jaoks oli oluline, et võimalikult paljud aineõpetajad leiaksid mõne Aafrika teema, mida oma tundidesse lõimida.

Ürituse nädalane kestus andis aineõpetajatele selleks paindlikumad võimalused. Näiteks geograafia, ettevõtlusõppe ja ühiskonnaõpetuse ühisprojektis vaatasid kümnendikud dokumentaali Aafrika loodusparkidest ning kujundasid hiljem ise ettevõtlusmudelit ja sotsiaalset ettevõtlust arvestades uued looduspargid. 6. ja 8. klasside õpilased katsetasid reisimist Aafrikasse läbi Google tänavavaate ning matemaatikas pidid õpilased välja mõtlema, kuidas ise püramiidi ehitada.

Maailmapäevad on sündmused, kus mõne üleilmse teemaga tegeleb kogu kool, lasteaed, huvikool või noortekeskus. Tänavuse konkursi teemad olid kliimamuutused ja ränne. Konkursil osales 15 haridusasutust: 13 kooli, üks lasteaed ja üks huvikool.

Konkurss viidi ellu MTÜ Mondo eestvedamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles