Valga loodab järgmisel aastal ka maateid liivatama asuda

Tiit Loim
, reporter
Copy
Valga asevallavanema Kaupo Kutsari sõnul häirib kõnniteede liivatamist see, et osa neist on valla, osa teiste kinnistuomanike omad.
Valga asevallavanema Kaupo Kutsari sõnul häirib kõnniteede liivatamist see, et osa neist on valla, osa teiste kinnistuomanike omad. Foto: Tiit Loim

Heitliku ja lumise ilma tõttu on Valga valla teedepuhastuse eelarve juba tuhandete eurodega mullust summat ületanud, kuid maapiirkonna teede liivatamiseni pole jõutud. Asevallavanem Kaupo Kutsari sõnul loodab vald järgmisel aastal vähemalt osaliselt selle vea parandada. Samuti tõdes ta, et koalitsioonis olles tuleb tihti öelda «ei», kuna soovid ületavad võimalusi.

Teed on auklikud ja lund palju. Kas tänavu on ka valla teehoolduse eelarve lõhki läinud?

Mitmed tuhanded on üle läinud võrreldes eelmise aastaga. Kõik tahame ühtmoodi, et meie teed oleks liivatatud. Lumelükkamine käib maapiirkondades ka väga hoolsasti, aga ükski vallavalitsus ei ole olnud võimeline maapiirkondades asulateid liivatama. Eelarve paneb asjad paika. Oleme tänavu sõelmeid rohkem ostnud kui eelmisel aastal. Teenust pakkuvale firmale RoadWest ütlesime, et kus võimalik, tuleks lumi lükata ära linna haljasaladele. See osa, mis lumelükkamise eelarvest üle läheb, käib asfaldiaukude ja teede parandamise arvelt. Lumi sulab lõpuks ära, aga eelarve miinus jääb alles. See kajastub pärast teede seisukorras.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles