Eelolev nädal toob lumelisa

LEPM
Copy
Lumetuisus.
Lumetuisus. Foto: Tomi Saluveer

Kuigi järgmisel nädalal ei lange õhutemperatuurid märkimisväärselt alla nulli, on siiski oodata lumesadu ja tuisku ning talv kestab.

Ilmateenistuse teatel ööl vastu esmaspäeva pilvisus tiheneb ning hommikul jõuab saartele lume- ja lörtsisadu. Puhub lõunakaaretuul 3-8, hommikuks tugevneb kagutuul 5-12, saartel puhanguti kuni 18 m/s. Õhutemperatuur on -1 kuni -7, saarte rannikul nullkraadi ümber. Esmaspäeva päeval on pilves ilm. Tihe lumesadu laieneb üle maa ja tuiskab. Pärastlõunal sajab Lääne-Eestis ja õhtul ka lõuna pool lisaks lörtsi ja vihma ning varitseb jäiteoht. Puhub valdavalt kagu- ja idatuul 7-12, puhanguti 15, saartel ja läänerannikul kuni 20 m/s. Pärastlõunal tuul sisemaal veidi nõrgeneb. Õhutemperatuur on 0 kuni -2, saartel tõuseb +2 kraadini. Õhtupoolikul tõus jätkub.

Teisipäeva öösel on pilves ilm. Sajab enamasti lörtsi, kohati ka lund ja tuiskab. Puhub kagu- ja lõunatuul 5-12, puhanguti 15, saartel ja põhjarannikul pöördub kirdesse ja põhja ning tugevneb. Õhutemperatuur on -1 kuni +2 kraadi. Teisipäeva päeval on pilves ilm. Sajab lund ja lörtsi, paiguti tuiskab. Õhtul sadu hõreneb. Tuul puhub Ida-Eestis idakaarest, Lääne- ja Loode-Eestis pöördub põhjakaarde 3-9 m/s. Rannikul tugevneb loodetuul 8-14, puhanguti 18, saartel kuni 23 m/s. Õhtul pöördub tuul kõikjal loodesse ja põhja. Õhutemperatuur on -1 kuni +2 kraadi ja hakkab õhtul loode poolt alates langema.

Kolmapäeva öösel on pilves selgimistega ilm. Öö hakul sajab vahetevahel lund, hommikuks sajuvõimalus väheneb. Puhub loodetuul 5-12, puhanguti 15 m/s, pärast keskööd tuul nõrgeneb. Külma on 3-9 kraadi. Kolmapäeva päeval on muutliku pilvisusega olulise sajuta ilm. Puhub loode- ja läänetuul 3-9 m/s. Külma on 2-7 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles