Kahes kirikus osaleb teenistustel praktikant

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Urmas Koorits
Urmas Koorits Foto: Monika Otrokova/Otepää vallavalitsus

Otepää vallas asuvas Sangaste kirikus ja Valga vallas Laatre kirikus osaleb praktika käigus jumalateenistustel Tartu ülikooli usuteaduskonna bakalaureuseõppe viimase kursuse tudeng Urmas Koorits.

Koorits on pärit Tartust, viimased paarkümmend aastat aga elanud Kambja vallas Pangodis. «Olen varastest 90ndatest alates tegutsenud ettevõtluses. Sellest viimased 25 aastat on mu kirg olnud kaubandus. Mööbliait on see firma, mis mu kirg ja rõõm, aga ka vaev ning pisarad olnud on. Samuti olen kogu elu sporti au sees pidanud. Olen mitmekordne Eesti meister jäähokis, viimati sai seda rõõmu maitstud aastal 2020. Nüüdseks olen tegevsportlase karjääri lõpetanud,» tutvustas Koorits oma elu ja tegemisi.

Ülikooli usuteaduskonda ajendas teda astuma soov mõista piiblit ja osata seletada jumalasõna. «Ülikooli­õpingud viisid mu kokku Sangaste kiriku diakoni Tanel Meieliga, kellelt tuli ka ettepanek tulla Sangaste ning Laatre kirikusse praktikandiks,» selgitas Koorits.

Pikaajalisi eesmärke ta praegu endale ei sea, viidates juudi vanasõnale: «Kui tahad Jumalat naerma ajada, siis räägi talle oma plaanidest.»

EELK Sangaste Püha Andrease koguduse diakon Tanel Meiel avaldas lootust, et praktika Sangaste ja Laatre koguduses aitab Kooritsal tulevikus langetada otsust vaimuliku ameti suunas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles