Narkoistung Valga kohtumajas nurjus ootamatuse tõttu (2)

Tiit Loim
, reporter
Copy
Tartu maakohtu Valga kohtumajas peetud istung tuleb tulevikus uuesti pidada, kuna üks süüdistatav loobus kokkuleppest ja seda alles istungil teada saanud kohtunik saatis asja tagasi prokuratuuri.
Tartu maakohtu Valga kohtumajas peetud istung tuleb tulevikus uuesti pidada, kuna üks süüdistatav loobus kokkuleppest ja seda alles istungil teada saanud kohtunik saatis asja tagasi prokuratuuri. Foto: Arvo Meeks

Valgas pidid hiljuti kohtuistungil kinnitamisele tulema suures koguses narkootikume vahendanud seltskonna kokkulepped. Viis kohtualust kuuest olid kokkuleppega nõus, ent kuna viimasena sõna saanud asjaosaline loobus prokuratuuriga kokkuleppele minekust, saatis kohtunik juhtumi prokuratuuri tagasi. Vandeadvokaat Tarmo Pilve sõnul pole tema oma karjääri jooksul sellist pettumust valmistavat olukorda veel kohanud.

Esimesed paar tundi möödusid 31. jaanuaril Valga kohtumajas peetud istungil ootuspäraselt. Arutuse all olid kuue inimese kokkulepped, mille peamine sisu puudutas suures koguses narkootikumide vahendamist Valgas. Kohtunik uuris kohtualustelt, kas nad mõistavad kokkuleppe sisu ja kas nad on sellega nõus. Viis kohtualust vastasid küsimustele jaatavalt. Viimasena jõuti meesterahvani, kes oleks pidanud suures koguses grupiviisiliselt kanepi käitlemise eest neljaks aastaks, viieks kuuks ja 27 päevaks tingimisi vangi minema katseajaga viis aastat.

Mees teatas, et loobub siiski kokkuleppest. Ta põhjendas, et tal on Lätis sugulased, vaja on käia näiteks surnuaias ning kriminaalhooldus teeks selle keeruliseks. Kaitsja Anne Vissak täiendas, et toetab keeldumist, kuna mehe elu on tihedalt seotud Lätiga, näiteks käib ta seal korjamas ka vanametalli.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles