Küdeva ahju ees süttinud praht ohustas korterit

LEPM
Copy
Päästjad. Foto on illustreeriv.
Päästjad. Foto on illustreeriv. Foto: Mati Määrits/Lõuna-Eesti Postimees

Põlvamaal Räpinas ohustas süttinud praht hiljuti korterit, Valgamaal Tõrvas aga tõi päästjad kohale kõrbema läinud toit.

20. veebruaril kell 10.57 ajal süttis Räpina vallas Aravu külas elumaja korteris ahju kütmisel ahju ette jäetud praht ja brikett. Ahju eest levis tuli mööda seina laeni. Enne päästjaid summutasid elanikud leeke vee loopimisega. Päästjad kustutasid tulekahju kiirelt ja lõpetasid päästetööd kell 11.24. Esialgsel hinnangul süttis põleng ahjust välja lennanud sädemest või kukkunud sütest. Päästjad hoiatavad, et tuleohutuse tagamiseks tuleb küdeva kolde suu eest praht ja muu põlevmaterjal eemal hoida.

20. veebruaril kell 12.08 teatati, et Tõrvas Ehitajate tänaval on kortermajas suitsulõhn. Päästjad leidsid korteri, mille elanik oli unustanud toidu pliidile valmima ja see oli kõrbema läinud. Põlenguhirmus elanik oli panni rõdule toimetanud. Päästjad kontrollisid tuleohutust, rahustasid naist ja selgitasid talle, et söögi tegemise ajal on ohutuse tagamiseks mõistlik köögis püsida.

18. veebruaril kell 8.16 teatati, et Otepää vallas Neeruti külas on teel murdunud puu ja elektriliinid. Päästjad eemaldasid puu teelt ja märgistasid liinid, mille parandamine jäi peagi saabuvate elektrike ülesandeks.

19. veebruaril kell 18.34 käisid päästjad Otepää vallas Sihva külas sõiduautoga juhtunud liiklusavariil. Viis inimest said katusele maandunud autost ise välja. Päästjad lükkasid auto ratastele ja kõrvaldasid süttimisohu. Avariilisele sõidukile tellis omanik järgi treileri.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles