Presidendilt saab teenetemärgi tosin lõunaeestlast

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Enim tuli sellelgi aastal Lõuna-Eestisse Valgetähe 5. klassi teenetemärke (keskel).
Enim tuli sellelgi aastal Lõuna-Eestisse Valgetähe 5. klassi teenetemärke (keskel). Foto: Riigikantselei

Eesti Vabariigi aastapäeva puhul annetas president Alar Karis riikliku teenetemärgi 148 inimesele. Nende seas on ka tublisid inimesi, kes seotud Põlva-, Valga- või Võrumaaga.

Eesti Punase Risti teenetemärgi 4. klassi saab Mati Koch, kes on vabatahtlik päästja Võrumaal Antsla vallas Tsooru vabatahtlikus päästekomandos.

Samuti saab Eesti Punase Risti teenetemärgi 4. klassi meedik Agnes Aart. Erialalt on ta anestesioloog. Juba 23 aastat on ta Aart aga töötanud Võru serval asuva Lõuna-Eesti haigla ravijuhina. Aart on olnud vahepeal paralleelselt ravijuht ka Valga haiglas.

Eesti Punase Risti teenetemärgi 5. klassi saavad Põlva haigla õendusabi osakonna õendusjuht Krister Matto ja Valga haigla infektsiooniosakonna hooldaja Asta Kiisler.

Valgetähe teenetemärgi 4. klassi saab Antsla gümnaasiumi direktor Katrin Martinfeld. Kooli eesotsas on ta 2015. aastast.

Kohaliku elu edendajana saab Valgetähe teenetemärgi 4. klassi ka Võru vallas Verijärvel asuva puidutööstuse Barrus üks juhte Andres Linnasaar, kes 28 aasta jooksul ettevõtte üles on ehitanud.

Valgetähe teenetemärgi 5. klassi saab 92-aastane seto kultuuri edendaja Maidi-Maria Tammik, kes olnud aastaid Obinitsa pensionäride üks eestkõnelejaid. Tuntud on ta ka käsitöömeistrina.

Samuti saab Valgetähe teenetemärgi 5. klassi maaelu edendaja Vilve Niilo, kes on üks Rõuge vallas asuva Nopri talumeierei eestvedaja.

Valgetähe teenetemärgi 5. klassi saab ka Eesti üks tuntumaid ja teenekamaid sõjahaudade uurijaid Arnold Unt. Aastatel 1994-2005 oli ta Võrumaa muinsuskaitseinspektor.

Samasuguse au osaliseks saab ka Tõnis Järv, kes on kohaliku elu edendaja Valgamaal. Aastaid oli ta Tõrva vallas asuva Taagepera Jaani kiriku koguduse esimees.

Valgetähe medali saab Põlva vallas asuva Tilsi koolibussi juht Enno Austa.

Setomaal asuva Saatse kordoni juht, politseikolonelleitnant Arvi Suvi, kes aastaid hoolitsenud meie piiriturvalisuse eest, saab aga Kotkaristi teenetemärgi 4. klassi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles