GALERII ⟩ Põlva keskraamatukogus näeb pealinlaste tarbekunsti

LEPM
Copy

Põlva keskraamatukogu täidab 20. märtsini Tallinna tarbekunstiseltsi CDE näitus, mis on ajendatud raamatukoguaastast.

Põlva keskraamatukogu tagasivaatel sai koostöö alguses, mil Tallinna tarbekunstiseltsi CDE daamid said teada eelseisvast raamatukogude aastast. Kiiresti küpses otsus hakata raamatukogudega koostööd tegema. Põlvalased kutsusdiki seltsi esinduse oma valda külla. Vastse-Kuuste kogukonnamajas, Maarja külas ja Taevaskoja raamatukogus-külakeskuses viljeldav käsitöö ja tarbekunst jätsid pealinlastele sügava mulje.

Sel kuul tulid Lea Teeääre, Evelin Haljas, Natalja Son ja Eelin Tiidema (kuraator) Põlvasse juba autotäie töödega Paar tundi tõhusat tööd ja kogu raamatukogumaja sai kunsti täis. Lasteteeninduse aknale seati sisse mõnus pesa tuntud lasteraamatutegelastele. Vitriini sätiti omanäolised nahast ja riidest raamatukaaned ning keraamika. Hoopis omamoodi lugu on maalidega allkorrusel (väikesed) ja lugemissaalis (suured). Esialgu võib tunduda, et tegu on akvarellide ja õlimaalidega, aga kaunist Lõuna-Eesti loodusest inspireeritu on jõudnud siidkangale.

Üht-teist põnevat on näitusel veel, aga kindlasti tasub oma silmaga kaema tulla. Näitus on avatud 20. märtsini ja jätkab seejärel teekonda raamatukogudes (Savernas ja Võrus).

Vanalinna veerel Vene tänaval tegutsev tarbekunstiselts sai 1976. aastal alguse legendaarse Silvia Hiibuse käe all. Peamised tegevusvaldkonnad on siidi- ja portselanimaal, nahkehis- ja savitöö.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles