Fotod Lõuna-Eesti raamatukoguhoidjad sättisid end vabariigi aastapäevaks piduriietesse

LEPM
Copy

Sel nädalal kannavad raamatukoguhoidjad üle Eesti rahvariideid või rahvusvärvidest inspireeritud riietust, et tähistada Eesti sünnipäeva ning raamatukogude aastat. Toredaid jäädvustusi on tulnud risti-rästi üle Eesti, hulk fotosid on ka Lõuna-Eestist.

Pärnu Keskraamatukogu ja Eesti Raamatukoguhoidjate Ühingu ellu kutsutud aktsioon toimub juba viiendat korda.

Rahvariiete kandmise aktsioonil saab silma peal hoida ka sotsiaalmeedias jälgides teemaviitasid #raamatukogudeaasta; #ev104; #olenraamatukoguhoidja.

„Üleskutse sai alguse juba Eesti Vabariigi 100. sünnipäeval. Tänavu on põhjuseid piduriided kapist välja otsida mitu, sest lisaks Eesti sünnipäevale tähistame ka raamatukogude aastat,“ sõnas aktsiooni üks algatajatest Krista Visas Pärnu Keskraamatukogust.

„Rahvariiete aktsioon ja Eesti sünnipäevanädalal toimuv on vaid väike osa raamatukogu aasta programmist, sest enam kui 800 raamatukogu üle Eesti korraldavad terve teema-aasta vältel toredaid sündmusi ning ootavad endale külla,“ ütles raamatukogude aasta projektijuht Liina Valdre.

Eestis tegutseb kokku üle 800 rahva-, kooli-, teadus- ja erialaraamatukogu, kes kõik löövad kaasa raamatukogude aasta korraldamisel. Kõik teema-aasta sündmused leiab veebileht www.raamatukogudeaasta.ee.

Raamatukogude teema-aasta kutsus ellu Kultuuriministeerium ja seda veab koostöös 870 raamatukoguga Eesti Rahvusraamatukogu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles