Talus töötavad ukrainlased muretsevad lähedaste pärast

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Jaagumäe talu peremees Mart Timmi sügisest kartulivõttu jälgimas. Foto on illustratiivne.
Jaagumäe talu peremees Mart Timmi sügisest kartulivõttu jälgimas. Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks

Jaagumäe talu peremehe Mart Timmi sõnul jälgivad Eestis töötavad ukrainlased praegu pingsalt Eesti uudistekanaleid ning muretsevad sõjakoldesse jäänud lähedaste pärast. Talu pakub tööd tosinale ukrainlasele.

«Võib öelda, et talus töötavate ukrainlaste seas valitseb hetkel masendus,» kirjeldas Timmi ukrainlaste meeleolu. «Veel paar päeva tagasi oli nende optimism tunduvalt suurem – loodeti, et kõik läheb veel hästi ning Ukrainas midagi hullemaks ei lähe. Meie ise seda siis enam ei lootnud.»

Timmi sõnul muretsevad Ukraina töölised eelkõige oma perekondade pärast. «Infosulus nad kindlasti ei ole,» lisas ta. «Neil on uudistekanaleid piisavalt, sündmusi jälgitakse nii arvutite kaudu kui ka Eesti venekeelsete programmide kaudu.»

Jaagumäe talu on Timmi sõnul investeerinud oluliselt ukrainlaste elamistingimustesse. «Töötajad elavad minihotelli tüüpi majades, kus tubades kuni kaks inimest, neil on wc-d ja dušširuumid ning üks köök maksimaalselt kuuele inimesele,» rääkis Timmi. «Paljud on noorpaarid ning elavad pere stiilis, tüdruk ja poiss ühes toas.»

«Ukrainlased on elamistingimuste üle tänulikud,» lisas Võru vallas teravilja, köögivilja ja seakasvatusega tegeleva suurtalu peremees. «Eks see on ka üks tööjõu saamise eeldus, et töötajatesse suhtutakse inimlikult. Tegeleme elamiskohtade loomisega ka tulevikus, sest näha on, et Eesti inimene lihtsat tööd teha ei taha. Köögivili on aga poeletil olematu hinnaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles