AITAME KOOS ⟩ Kuidas saab ukrainlasi aidata?

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Ukraina lipp.
Ukraina lipp. Foto: Sille Annuk

Mitmel pool Lõuna-Eestis on võimalik aidata Ukraina sõjas kannatanuid.

MTÜ Väärtusta Elu koostöös Põlva haigla, Põlva vallavalitsuse, Räpina vallavalitsuse ja koos Sinuga aitab Eesti Punasel Ristil koguda Ukrainasse viidavat abi. Abi toimetatakse Ukrainasse esimesel võimalusel.

Alates esmaspäevast, 28. veebruarist on võimalik abi toimetada Lõuna-Eesti kogumispunkti, mis asub Põlvas. Täpsem info ja kohaletoimetamine: tel 5688 5877 (Elis Liloson, MTÜ Väärtusta Elu juhatuse liige).

Mooste kandi rahvas saab oma annetused üle anda pühapäeval Mooste kultuurimaja juures kell 11-13. Pühapäeval kell 12-16 kogutakse hädavajalikke asju Ukraina elanike jaoks Räpina loomemajas ja Veriora noortekeskuses.

Ka Võru linnavalitsus korraldab koostöös Eesti Punase Ristiga abivahendite korjanduse Ukraina sõjas kannatanute abistamiseks. Uusi hügieenitarbeid (pesuvahendeid, hügieenisidemeid, mähkmeid, niiskeid salvrätte jm), voodipesu, patju ning tekke võetakse vastu endise Täiskasvanute gümnaasiumi hoones Jüri tn 42 (Jüri ja Petseri tn nurgal), sissepääs Petseri tn poolsest parklast. Annetusi võetakse vastu E–R kell 16–19.

Nädalavahetusel võtab annetusi vastu Saagu Parem aadressil Jüri 19a (NB! otsaaken, koputa aknale). Annetusi oodatakse kell 8–20.

«Me saame aidata ja oleme aitamas suurelt! Suur tänu kõigile, kes on juba andnud panuse Ukraina elanike toetuseks! Jätkame nii esemeabi kui ka rahaannetuste kogumist ning viime selle abivajajateni Ukraina Punase Risti kaudu,» teatas Eesti Punane Rist.

Kogutakse vaid uusi esemeid: kasutamata hügieenitarbeid (pesuvahendid, seep, hambapasta, hambaharjad, mähkmed, hügieenisidemed jms), voodipesu, tekke, patju, magamiskotte, rätikuid.

«Ukraina abipalves ei olnud nimetatud riideid ja jalatseid, st neid me vähemalt praegu ei kogu. Kui see peaks muutuma, anname sellest kohe oma kanalites märku,» teatas Eesti Punane Rist. «Kõik annetused ei pea meieni jõudma lähipäevil. Plaanime Ukrainasse abi saata korduvalt: märtsis, aprillis ja vajadusel edaspidigi.»

Lisaks on võimalik abistada rahaliselt, annetades redcross.ee/anneta/ukraina/.

Kauplused koguvad annetusi

Eesti Punase Risti lõuna regioon teatas laupäeval:

«Ukraina elanike toetuseks! Nüüdsest saab oma panuse anda kõikjal Lõuna-Eestis: kõik Selverid võtavad vastu esemeannetusi ja Kaubamaja, I.L.U. ja Selveri e-pood koguvad rahaannetusi.

Kasutamata hügieenitarbeid koguvad kõik Lõuna-Eesti Selverid. Uut voodipesu, tekke, patju, magamiskotte, rätikuid saab viia suurematesse Selveritesse. Selver ABC-d koguvad vaid hügieenitarbeid. Aitäh kõigile, kas aitavad meil aidata!»

Veel võimalusi Ukraina inimeste abistamiseks: algatus «Ukraina heaks!», www.ukrainaheaks.ee.

Küsimuste korral helistada riigiinfo telefonil 1247.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles