FOTOD ⟩ Harrastuskalastajad võtsid Pühajärve jääl mõõtu

Lõuna-Eesti Postimees
Copy

Juba viiendat aastat korraldas Otepää vallas Sihva külas asuva Kangro talu pererahvas talvist kalapüügi mõõduvõttu Pühajärve jääl.

«Sel aastal oli küll rahvast vähem kui eelnevatel aastatel, kuid see ei vähendanud harrastuskalastajate entusiasmi ning tahet olla ikka kuidagi teistest tublim või parem,» ütles Kangro talu perenaine Egle Sisask. «Eelnevatel aastatel on olnud ka mitu naissoost esindajat, kuid sel aastal esindasid õrnemat sugu kaks tüdrukut, kes ei jäänud suurtele kalameestele mitte millegagi alla ja andsid endast Pühajärve jääl parima.»

Laupäeval toimunud mõõduvõtmisele sai registreeritud 19 kalameest ja kohale tuldi päris mitmest erinevast Eesti nurgast. Näiteks Tartu mehed ootasid pikalt, kuna ometigi see vahva kalapüük toimuma hakkab, Õru kalamehed käisid suisa paar päeva varem Kangru lahel proovipüüki tegemas ning Saaremaa võistleja tundis suurt rõõmu olla jääl koos Lõuna-Eesti kalameestega, rääkis peremees Margus Sisask.

Seekordse kalapüügi võitis kohalik noormees Marten Unt, kes tuli jäält maha 1,948kilose saagiga. Talle järgnes saagi suuruse poolest Madis Margusson, kes sai kirja 1,855 kg. Kolmas koht kuulus Aare Timpsile, kelle tulemuseks jäi 1,851 kg.

Kõige pirakama kala tõmbas jääaugust välja Jaanus Vutt ning tema püütud särg kaalus 0,258 kg.

Ära sai mõõdetud ka kõige pisem särjeke, kaaludes 4 grammi ja selle tillukese kala püüdis välja võistluste noorim, 12aastane kalamees/kalanaine Ronja Margusson.Tunnustati ka kõige vähem kala püüdnud kalameest, kelleks oli Aivo Unt ning tema saagiks osutus 46grammine särg.

«Enamjaolt püüti särge ja olid ka mõned ahvenad ning peale kaalumist ja mõõtmist lasime kõik elujõulised kalad kenasti Pühajärve tagasi,» ütles üks korraldajatest Margus Sisask.

Tublimaid autasustati Salmo-ga Kalale kinkekaardi, šokolaadi ning medaliga. Medali tänusõnadega said kaela kõik kalastajad.

«Kalamehed olid rahulolevad ja õnnelikud ning Kangro talu rahvas rõõmus, et ilm ja jääolud võimaldasid ürituse 100-protsendilise õnnestumise. Loodame seda traditsiooni jätkata ka järgnevatel aastatel,» märkis Egle Sisask. Peale kalapüüki kostitas Kangro talu pererahvas kalastajaid enda tehtud borši, šašlõki ja perenaise enda tehtud värske leivaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles