Tõrvas alustas tööd kriisikomisjon

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Tõrva valla kriisikomisjoni koosolek
Tõrva valla kriisikomisjoni koosolek Foto: Tõrva vallavalitsus

Tõrva vallavanem Maido Ruusmann kutsus esmaspäeval kokku kriisikomisjoni, kuhu kuuluvad lisaks vallavanemale vallavolikogu esimees Enn Mihailov, osakondade juhid ning Tõrva Veejõud juhataja Ivo Solom. Kohtumise põhifookus oli võimalike sõjapõgenike vastuvõtu korraldamisel, kuid ka kriisiolukordades esmatähtsate teenuste tagamine vallasiseselt tervikuna.

Kaardistati ära ruumid nii sõjapõgenike majutamiseks kui ka rohkemate inimeste kriisiolukorras varjumiseks, kus oleks võimalus elektrikatkestuse ajal tagada soojus, joogivesi ja kanalisatsioon.

Tõrva vallavanem Maido Ruusmann sõnas, et valla elanikud on väga empaatilised ning väljendanud soovi abistada sõjapõgenikke peavarju pakkumisega. «Praeguses olukorras on võimatu ennustada, kui suur hulk sõjapõgenikke reaalselt saabuma hakkab, kuid oleme valmis neid vastu võtma ja neile igakülgset abi pakkuma ning siinkohal saavad aidata ka kõik vallaelanikud ja ettevõtjad,» sõnas Ruusmann. «Samuti on meil olemas võimekus tagada ulatuslikus kriisiolukorras valla eri piirkondades elanike varjumisvõimalus soojade ruumide ja joogiveega.»

Tõrva valla sõprusomavalitsus Ukrainas Baranivka palus abi tagamaks elanike varustatuse kütuse, soojuse, valguse ja esmaabiga. Tõrva vallavalitsus otsustas esmaseks kriisi leevendamiseks Baranivka omavalitsusele eraldada reservfondist 10 000 eurot.

Soovi korral saavad sõprusomavalitsust toetada ka Tõrva valla elanikud. Annetuse tegemiseks saab raha kanda Tõrva Vallavalitsuse kontole (EE231010202007043007 - SEB pank, EE442200001120082651 - Swedbank). Selgituseks tuleb kirjutada "Ukraina heaks". Viitenumbrit ei ole tarvis lisada. Vallavalitsus toimetab annetused edasi Baranivka omavalitsusele.

Juhuks, kui Tõrva valda on saabumas sõjapõgenikke, koondatakse infot võimalikest majutuskohtadest ning muust abist, mida kohalikud elanikud on valmis hädasolijatele pakkuma. Vajaduse ilmnedes võetakse abipakkujatega ühendust. Abipakkumisest teatamiseks tuleb saata kiri e-posti aadressile kriis@torva.ee

Kirja tuleks panna ka tingimused ning mitu inimest ja kui pikal perioodil oleks võimalik majutada.

Tõrva valla sõprusomavalitsus Baranivka asub Kiievist 200 kilomeetrit läänes ning aktiivne sõjategevus sinnani praegustel andmetel veel jõudnud ei ole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles