Piiril tuleb rahvusvaheline meeleavaldus Ukraina toetuseks

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Valga-Valka ühises linnasüdames tuleb toetusmiiting.
Valga-Valka ühises linnasüdames tuleb toetusmiiting. Foto: Arvo Meeks

Valka kihelkonnaduuma eestvedamisel tuleb kolmapäeval kell 18 Valga-Valka kaksiklinna ühises keskuses toetusmiiting, kus avaldadatakse toetust ja solidaarsust Ukrainale – tema võitluses Venemaa sõjalise agressiooni vastu ja riigi iseseisvuse säilitamise eest.

Samal ajal toimuvad vastavalt Läti Kohalike Omavalitsuste Liidu üleskutsele sarnased toetusmiitingud kogu Lätis. Toetuskampaaniate kaudu kutsutakse kodanikke üles ütlema, et Venemaa rünnak Ukrainale on rünnak kogu Euroopa ja selle väärtuste vastu, mistõttu tuleb teha kõik endast olenev, et tagada Ukraina ja kogu Euroopa edasine iseseisvus ja demokraatia.

Läti valitsuskabinet muutis 24. veebruari erakorralisel istungil Covid-19 pandeemia aegseid kogunemispiiranguid, lubades väljas koguneda kuni 3000 inimesel, viidates vajadusele võimaldada üldsusel avaldada oma seisukohti ja seisukohti rahumeelsel moel.

Kohe pärast miitingut siirdub Valka Kihelkonnaduuma esimees Vents Armands Krauklis koos teiste Valka esindajatega Ukraina piiri äärde, et kinkida ukrainlastele sõjakahjude piiramiseks tuletõrjeauto koos abiveosega.

Kel võimalik, võiks võtta meeleavaldusele kaasa Eesti ja Ukraina rahvusvärvid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles