Lõuna-Eesti valmistub ukrainlaste vastuvõtuks

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Lõuna päästekeskuse juhi ning regionaalse kriisikomisjoni esimehe Margo Klaose sõnul jagatakse esmalt Tartusse koondatavad sõjapõgenikud hiljem teistesse linnadesse ja valdadesse.
Lõuna päästekeskuse juhi ning regionaalse kriisikomisjoni esimehe Margo Klaose sõnul jagatakse esmalt Tartusse koondatavad sõjapõgenikud hiljem teistesse linnadesse ja valdadesse. Foto: Sille Annuk

Lõuna-Eesti regionaalne kriisikomisjon teavitas esmaspäeval omavalitsusjuhte, kuidas plaanitakse toime tulla Ukraina sõjapõgenikega, kelle majutamise ja järje peale aitamisega tuleb valdades ja linnades peagi tegeleda.

«Laupäeval saime info, et lähiajal võib Eestisse saabuda suurem hulk põgenikke,» rääkis Lõuna päästekeskuse juht Margo Klaos Lõuna-Eesti Postimehele. Tema sõnul avatakse Lõuna-Eesti esmane evakuatsioonikoht Tartus Turu tänava spordihoones, kus ollakse valmis võtma vastu 200 ja vajadusel ka rohkem inimesi.

«Inimeste esmane kogumispunkt on neile põgenikele, kellel ei ole siin lähedasi või puudub võimalus pakkuda neile kohest majutuskohta,» lisas Klaos. «Leppisime kokku, et omavalitsused vaatavad üle oma valmisoleku, avamaks vajadusel ka mujal põgenike esmaseks kiireks vastuvõtmiseks evakuatsioonikohti või majutusvõimalusi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles