Tamsalus pandi end proovile suusakrossis

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Rada pani sportlased mitmel moel proovile.
Rada pani sportlased mitmel moel proovile. Foto: Eesti Suusaliit

Alexela noorte suusasarja neljandal etapil Tamsalu spordikompleksis panid sajad noored end proovile vaatemängulises suusakrossis.

«Valitsesid harukordselt talvised tingimused ohtra lumega. Võistluseelsel ööl saabunud tõsised miinus­kraadid asendusid võistluse ajaks päikesepaiste ja null kraadi lähedase ideaalse talveilmaga. Põnevad takistused ja kukkumised muutsid võitja prognoosimise keeruliseks,» ütles Eesti Suusaliidu murdmaasuusatamise ala juhataja Ave Nurk.

Kokku kaheksas vanuseklassis osales ligi 300 võistlejat. Enim oli neid MN11 ja M16 vanuseklassis. Vanuseklassis MN11 kuni MN14 oli distantsi pikkus 1,4 kilomeetrit, vanemad sõitsid aga 1,6-kilomeetrise ringi.

Rohkesti poodiumikohti tuli ka Lõuna-Eestisse. N11 klassis oli parim Ann-Marii Mets klubist Kagu Biathlon, M11 klassis tema klubikaaslane Karl-Aleksander Perv. Teine oli M11 noormeeste seas Eerik Vahtra (Võru suusaklubi / Võru spordikool).

M12 vanuseklassis võitis kolmanda koha Aaron Rehemaa Kagu Biathlonist.

N14 neidude seas hõivasid kaks poodiumikohta Võru suusaklubi / Võru spordikooli esindajad. Teine oli Rosibel Marii Kaldvee ja kolmas Nora-Loreen Ossip. M14 klassis oli teine Karupesa Teami eest võistlev Ralf Mae.

M16 noormeeste seas kuulusid kaks parimat kohta Võru suusaklubi /Võru spordikooli esindajatele. Võitis Toni Andree Saarepuu Daniel Varikovi ees. Ka N18 ja M18 klassis tuli võit nende klubikaaslasele, selle tõid Võrru Aurelia Kumm ja Lars Piirmann. N20 klassis lisandus Võru klubi esikolmikukohtade kollektsiooni aga Merli Mari Utsali kolmas koht.

Suusakrossi käigus peab suusataja läbima ja ületama takistusi. Olenevalt rajast võib see sisaldada näiteks tagurpidi või ühel jalal sõitmist, füüsiliste takistuste ületamist, slaalomit, küngaslaskumisi, järske kurve, hüppeid ja muud. Suusakross võib toimuda nii eraldi- kui ka ühisstardist. Ave Nurk kinnitas, et suusakross jääb kindlasti noortesarja etapiks ka järgmisel aastal.

Sarja selle hooajal viimane etapp leiab aset märtsi lõpus Alutagusel, kus võisteldakse vabatehnika ühisstardis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles