Omavalitsused ulatavad oma Ukraina partneritele abikäe

Sten Mahov
Copy
Kui pühapäeval olid Võrust kaks bussi abisaadetistega Ukraina poole teele saadetud, alustasid MTÜ Saagu Parem, Eesti Punane Rist ning kohalik noortekeskus esmaspäeval juba järgmist kogumiskampaaniat.
Kui pühapäeval olid Võrust kaks bussi abisaadetistega Ukraina poole teele saadetud, alustasid MTÜ Saagu Parem, Eesti Punane Rist ning kohalik noortekeskus esmaspäeval juba järgmist kogumiskampaaniat. Foto: Arvo Meeks

Mitmel Lõuna-Eesti omavalitsusel on Ukrainas oma sõpruslinn või -omavalitsus, mida nüüd toetada soovitakse. Igakülgselt ollakse valmis aitama ka saabuvaid sõjapõgenikke.

Tõrva vallal on 2017. aasta lõpust sõprussuhe ligi 11 000 elanikuga Baranivka omavalitsusega, mis asub Žõtomõri oblastis riigi lääneosas. Kuigi lahingutandriks olev pealinn Kiiev jääb vaid umbes 200 kilomeetri kaugusele, aktiivne sõjategevus Baranivkani praegustel andmetel jõudnud ei ole. «Meil vallavolikogus on inimesi, kes lähemates suhetes sealsete volikoguliikmetega. Olukord on väga muret tekitav,» sõnas vallavanem Maido Ruusmann.

Rahaline abi

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles