Kultuuripealinna programmi on oodatud ka avastamata talendid

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Kolleegid Lukas Alsys ja Annela Laaneots
Kolleegid Lukas Alsys ja Annela Laaneots Foto: Mona Menets/Tartu2024

Euroopa kultuuripealinna tiimi Kaunas 2022 regionaalne koordinaator Lukas Alsys jagas oma hiljutisel külaskäigul kogemusi Tartu 2024 meeskonnale ja Lõuna-Eesti omavalitsuste esindajatele.

«Edu võti on koostöö,» rõhutas Alsys. «Haaravad sündmused saavad võimalikuks esinejate ja kogukondade koostöös.» Alsys soovitab kultuurikorraldajatel kohe ettepanekutest kinni haarata. «Kaunase kogemus näitas, et mõni kultuurikorraldaja reageeris alles siis, kui kultuuripealinna tiitliaasta lähenedes algas mahukas teavitustöö. Selleks ajaks aga oli programm juba valmis, kuna nii suure sündmuse ettevalmistused algavad mitu aastat enne tiitliaastat.»

Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 korraldustiimile soovitas Alsys avalikke ideekorjeid, et ka tõusvad andekad tähed saaksid endast märku anda ja nende ideed jõuaksid kultuuripealinna programmi.

Setomaa kultuurikeskuste juhi Jane Vabarna sõnul on ettevalmistus kultuuripealinna aastaks pikk, kuid võimalus olla kaasatud on kõigil olemas. «Hea oli vahetult tutvuda Kaunase kontseptsiooniga,» ütles Vabarna. «Konkreetsete sündmuste näited olid väga õpetlikud. Eriti need, kuidas luua väheste vahenditega suursündmusi.»

Niagu Eestiski, viiakse Leedu programm läbi Kaunase linna ja seda ümbritseva rajooni koostöös.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles