Galerii Piirilinlased kogunesid Ukraina toetuseks meelt avaldama

Tiit Loim
, reporter
Copy

Kolmapäeva õhtul kogunesid inimesed nii Eestist kui Lätist Valka keskväljakule, et avaldada toetust Ukrainale tema võitluses Venemaa sõjalise agressiooni vastu.

Meeleavaldus korraldati Valka kihelkonnaduuma eestvedamisel. Valka kihelkonnaduuma esimees Vents Armands Krauklis lausus, et see Putini algatatud sõda tõmbab väga selge piiri hea ja kurja vahel. «Siin ei ole enam kohta sümpaatiatele või antipaatiatele, kõik on äärmiselt selge. Putin ja Lukašenka ja inimesed, kes teda toetavad, on mõrtsukad. Need, kes annavad käske ja täidavad neid, on samuti mõrtsukad. Kes neid hukka ei mõista ja toetavad, on nende kaasosalised. Sellepärast on meie kõigi kohustus aidata ukrainlasi.»

Krauklis lisas, et täna sõidab Valkast Ukrainasse kolm esimest autot annetuste ja abiga, samuti päästeauto, mida on Ukrainas väga vaja. Homme jõuab Valkasse esimene buss lastega Ukrainast. «Mida meie peame enda jaoks ajalooks, on hetkel ukrainlaste olevik. Peame meeles pidama, et meie abi on vaja pikalt, see on alles algus. Kui ukraina rahvas võidab, aitame neil üles ehitada nende ilusat kodumaad,» lisas Krauklis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles