Käsipalli meeste meistriliigas peeti kolm olulist kohtumist

LEPM
Copy
Ukrainlasi nii lihtsalt ei peata – Andrei Basarab (palliga) algatas avapoolajal oma väravatega Viljandi spurdi ja aitas meeskonna võidule Tapa üle.
Ukrainlasi nii lihtsalt ei peata – Andrei Basarab (palliga) algatas avapoolajal oma väravatega Viljandi spurdi ja aitas meeskonna võidule Tapa üle. Foto: Marie-Johanna Kippar/EKL arhiiv

Käsipalli meeste meistriliigas peeti kolmapäeval 2022. aasta esimene täisvoor.

Põlva Serviti oli võõrsil 26:21 (13:8) parem HC Kehra/Horizon Pulp&Paperist ja teine kaotuseta jätkav tiim ehk Viljandi HC alistas kodus SK Tapa 34:27 (18:7). HC Tallinn sai samuti võidulisa võõrsil, olles üle Raasiku/Mistrast 29:18 (14:12).

Huvitava tõsiasjana võiks kolmapäevase vooru kohta tuua, et kõigis kolmes mängus oli algus tasavägine ja väravatevaene. Ehkki kohtumised peeti Viljandis, Arukülas ja Kehras, võiks lausa öelda, et starditi sünkroonselt. Kui kulunud oli kaheksa-üheksa minutit, oli kõikjal mänguseis 2:2!

Serviti spurtis Kehral eest avapoolaja lõpul

Meie käsipalli klassikalises vastasseisus põrkusid HC Kehra/Horizon Pulp&Paper ja Põlva Serviti. Nädalavahetuse Balti liiga mängudega võrreldes oli kodumeeskonnal vähem koosseisumuresid, Servitil oli puudujaid isegi rohkem. Samas tuli pärast mitmekuulist vigastuspausi põlvalaste ridades jälle platsile Robin Oberg.

Avaminutitel olid külalised suurtes raskustes palli raamide vahele saatmisega, aga said siiski värava-kahega ette, sest Eston Varusk oli puurisuul suurepärases tõrjehoos. 21. minutil juhtis Serviti 8:7, kuid siis jäid kehralased üheksaks minutiks väravata ja Andris Celminši viis Serviti 13:7 juhtima.

Põlvalased juhtisid veel 38. minutil 16:11, ent vaid kaks minutit hiljem vähendas Sergio-Silver Kreegimaa 4:0 spurdi lõpetuseks vahe minimaalseks. Serviti libises uuesti eest, Kehra tuli järele, kuid siiski mitte lähemale kui kolm väravat. Tiitlikaitsja sai 26:21 võidu ja jätkab liidrina.

Sander Sarapuu viskas Serviti kasuks seitse, Celminš viis ning Henri Sillaste ja Carl-Eric Uibo neli väravat. Kehralased tabasid küllalt ühtlase rindena ning kolm väravat viskasid nii Kreegimaa, Danil Gumjanov, Sigmar Seermann kui ka Alvar Soikka.

Paremad väravakütid: Ott Varik (Viljandi) – 43, David Mamporia (Kehra) – 41, Henri Sillaste (Serviti) – 39, Kristo Voika (Viljandi) ja Danil Gumjanov (Kehra) – 29, Vahur Oolup (Tapa) – 27 ja Mathias Rebane (Serviti) – 26 väravat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles