Päästjad kogusid haigetele lastele 3840 eurot

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Kalendri üks modelle Kristjan Mikk, lastefondi koostööjuht Kathi Koch ning kalendri kokkuseadmise peamine eestvedaja Alor Kasepõld
Kalendri üks modelle Kristjan Mikk, lastefondi koostööjuht Kathi Koch ning kalendri kokkuseadmise peamine eestvedaja Alor Kasepõld Foto: Erakogu

Tõrva Firefighters ja teised Eesti päästjad tegid eelmise aasta lõpus heategevusliku kalendri, et aidata haruldase haigusega lapsi. Kalendri müügist kogunes 3840 eurot. Sel nädalal anti see sümboolselt Tartu ülikooli kliinikumi lastefondile üle.

«Lastefond on päästjatele väga tänulik, nende annetus on tõepoolest suureks abiks ja kokkuleppel päästjatega suuname selle harvikhaigustega laste aitamiseks,» ütles fondi strateegiajuht Siiri Ottender-Paasma. «Lastefondi toel sai möödunud aasta novembris avatud ka harvikhaiguste kompetentsikeskus. Lisaks ravimitele, mis on harva esineva haiguse puhul tavaliselt väga kallid ning millest riik kompenseerib üksikuid, rahastame me ka harvikhaigustega laste ja nende perede psühholoogilist nõustamist. Meie toel tegutseb keskuses ka sotsiaaltöö koordinaator, kes aitab peredel orienteeruda sotsiaalsüsteemis.»

Et harva esinevate haiguste diagnoosimine jõuaks Eestis parima võimaliku tasemeni, investeerib lastefond Ottender-Paasma kinnitusel sellel aastal spetsiaalse laboritehnika soetamisse enam kui pool miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles